Luisa Gonzalez/Action Images
Luisa Gonzalez/Action Images

Football Manageri, često mislim na vas: Matias Arezo blizu prelaska u La Ligu

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 31.01.22. | 10:22

Najbolji mladi napadač svijeta, barem ako pitate Milesa Jacobsona i ostatak društva, uskoro bi mogao put Starog kontinenta.

Ako ste kojim slučajem pasionirani igrač poznate PC igre Football Manager, tada Vam je ime Matiasa Areza i više nego poznato. Ako niste jedan od 'sretnika' koji su u stanju nekoliko sati gledati u ekran i namještati kornere, kratko ćemo vas uputiti u priču i istaknuti da je Matias Arezo jedan od najvećih mladih talenta na igrici i netko čijim dovođenjem praktički imate zagarantirane golove.

Naravno, igra je jedno, stvarnost nešto drugo, ali što više vrijeme odmiče i što igra više radi na sebi, to je pogreška njihove procjene kvalitete i razvoja određenog igrača manja. Miles Jakobsen u nedavnom je intervjuu objašnjavao kako je mogućnost velike pogreške Football Managera danas smanjena na pet posto, a kao svoje najveće greške ističe engleski dvojac Harryja Kanea i Jamieja Vardyja. Spomenuti dvojac su svojevremeno u Sports Intercativeu označili neperspektivnim, nisu im predviđali veliku karijeru, a do koje je razine danas igra otišla najbolje svjedoči i izjava Arsenea Wengera koji je iskreno rekao kako koristi FM-ovu bazu podatka kao relevantan izvor u potrazi mladih igrača.

Na najnovijem FM-u 2022 od mladih hrvatskih nogometaša ističu se Mario Vušković, Joško Gvardiol, Marko Bulat, Martin Baturina, Luka Sučić, Stipe Biuk, Ivan Šaranić, Ivan Čubelić, Lovro Zvonarek, Gabriel Vidović i Roko Šimić. Od njih se očekuje da u budućnosti naprave iskorak i igrački puno napreduju. Primjera radi, da je kojim slučajem 100 Hrvata FM označio perspektivnima, statistička vjerojatnost je takva da bi u manje od pet posto slučajeva igrač napravio slabiju karijeru od onoga što mu se predviđa. Dakle, FM je itekako relevantan izvor podataka u mnogim stvarima…

Na ovom najnovijem, jedan od najboljih mladih napadača na svijetu je Matias Arezo, 19-godišnji Urugvajac rodom iz Montividea koji je cijelu svoju dosadašnju karijeru proveo u urugvajskom River Plateu. Njegova trenutna tržišna vrijednost prema TM-u iznosi sedam milijuna eura, a kao njegova sljedeća destinacija navodi se španjolski prvoligaš Granada. Iako ga se veći dio ovog siječnja dovodilo u vezu s Atletico Madridom, Granada je puno bliža njegovom potpisu.

Informacije urugvajskih i španjolskih medija su oprečne. Jedni navode kako će ga Granada posuditi do kraja sezone uz mogućnost otkupa, dok drugi ističu kako trenutno 14. momčad La Lige nama dovoljno novca da si ga priušti. U slučaju da se transfer ostvari, u vrhu napada borio bi se za svoje 'mjesto pod suncem' s iskusnim Carlosom Baccom, koji bi mu na neki način bio i mentor, prekaljenim Jorgeom Molinom te klupskom devetkom Luisom Suarezom. Naravno, nije riječ o Arezovom sunarodnjaku, već imenjaku i prezimenjaku iz Kolumbije koji je u ljeto 2020. stigao u klub za sedam milijuna eura.


Tagovi

Matias ArezoGranadaZimski prijelazni rok

Ostale Vijesti