HANNAH MCKAY/Action Images
HANNAH MCKAY/Action Images

Finsko remek-djelo iz zraka: 10 igrača, 11 dodavanja za konačnih 1:0 (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 13.06.21. | 12:05

Finci su u svojem debiju na velikoj smotri upisali pobjedu.

Utakmica Danska - Finska u Kopenhagenu odigrala se u sjeni Eriksenovog pada na travnjak. Scene su bile mučne, gledatelji, ali i svi prikovani uz televizore i društvene mreže u nevjerici su iščekivali informacije iz Kopenhagena. Na kraju je, na najveću sreću, sve prošlo odlično. Eriksen je živ i u dobrom je stanju. Iako su u ovom trenutku male šanse da će se vratiti nogometu, najbitnija je stvar da će moći nastaviti živjeti sa svojom suprugom i dvoje djece.

Danci su se ponijeli junački. Prvo su zagradili televizijske kamere i mobitele navijača da ne snimaju oživljavanje svojeg suigrača, a onda su se na Eriksenov nagovor, nakon što su se porazgovarali s njim i uvjerili se da je sve prošlo dobro, istrčali ponovno na teren i odigrali preostalih 47 minuta utakmice protiv Finske.

Danci, koji su dominirali do tragičnog događaja, u nastavku su bili grogirani, a to je iskoristio Joel Pohjanpalo u 60. minuti i zabio povijesni pogodak za Finsku.

No, kako ne bi ova utakmica ostala samo u ružnom sjećanju, pobrinuli su se Finci koji su zabili impresivan pogodak u kojem je sudjelovalo 10 igrača koji su u svega 11 dodavanja od vlastitog peterca stigli do pogotka. Uz strijelca Pohjanpala i asistenta Jare Uronena važnu rolu kod pogotka odradio je Teemu Pukki koji je primio loptu u suparničkom kaznenom prostoru, na sebe navukao četvoricu Danaca te otvorio prostor Uronenu da centrira, a Pohjanpalu da zabije.

Ovaj impresivni pogodak Finaca snimljen je i iz zraka. Uživajte!



Tagovi

finska nogometna reprezentacijaDanskaDanska nogometna reprezentacijaEUROEuro 2020Euro 2021europsko prvenstvo u nogometuEuropsko prvenstvo u nogometu 2020Teemu Pukkijare uronenJoel Pohjanpalo

Ostale Vijesti