SHAUN BOTTERILL - Action Images
SHAUN BOTTERILL - Action Images

Finale prije finala: Plavci preokretom u sudačkoj nadoknadi nanijeli Građanima peti poraz u sezoni, je li ovo kraj za Kuna Aguera?

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 08.05.21. | 20:13

Argentinčev promašaj 'Panenkom' pri vodstvu Građana 1:0 sad je još bolniji za Guardiolinu momčad...

Dvije momčadi koje će se do kraja sezone sastati u finalu Lige prvaka, Manchester City i Chelsea, danas su odmjerili snage u 35. Kolu engleske Premier lige. Domaći sastav poražen je rezultatom 1:2, a sve ono najzanimljivije na utakmici dogodilo se u posljednjim trenucima prvog poluvremena i drugog poluvremena

Domaći sastav prvu pravu priliku stvorio je već u 8.minuti, ali udarac Mendyja bio je neprecizan. Nakon toga uslijedilo je malo zatišje, da bi onda u 32.minuti pogodak za goste zabio Timo Werner, ali isti je zbog zaleđa opravdano poništen.

Svega nekoliko minuta kasnije svoj je udarac oprobao i Sterling, ali ni on nije bio precizan, da bi onda pred sam kraj prvih 45 minuta na Etihadu vidjeli sve ono najzanimljivije u prvih 45 minuta.

Prvo je Jesus u 44.minuti zabio prvi pogodak na susretu na asistenciju Kuna Aguera, da bi onda, uskoro bivši igrač Cityja, dobio priliku sam upisati se u listu strijelaca s bijele točke.

Igrala se treća minuta sudačke nadoknade, Aguero je krenuo izvesti jedanaesterac, odlučio se za ‘Panenku’, a njegov pokušaj brani Mendy.

U nastavku, gosti su ipak uspjeli doći do poravnanja. Rodri je izgubio loptu u opasnoj zoni, krenula je kontra gostiju, kapetan Azpilicueta pronalazi Ziyecha i to je 1:1

Do kraja utakmice oba su sastava više gledala kako ne primiti, nego zabiti pogodak, a Werner je još jednom bio precizan u 77. minuti, ali je loptu I ovaj put prihvatio u nedozvoljenoj situaciji.

Zanimljivo, u 81. Minuti, gosti su još jednom zabili, ali je i ovaj put, treći put na utakmici, pogodak nije priznat. Na asistenciju Jamesa precizan je bio Hudson-Odoi, ali i on je bio malo ‘prebrz’ u ovoj situaciji.

Kad su već svi mislili kako će dva finalista Lige prvaka podijeliti bodove u ovom ogledu, Plavci su šokirali domaćina. James je u sudačkoj nadoknadi lijepim ubačajem pronašao Alonsa koji, iako mu je malo zasmetao Hudson-Odoi, dobro puca i donosi svojoj momčadi sva tri boda.

Podsjetimo, Građani su već osigurali titulu prvaka Engleske, a Plavci su s ova tri boda na trećem mjestu preskočili Leicester koji sad od njih ima bod manje.



Tagovi

Sergio AgueroHakim ZiyechGabriel JesusManchester CityChelsea

Ostale Vijesti