Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Filipović: Zašto ne bismo iznenadili Dinamo; Mamić: Naši su igrači bolji

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 03.03.21. | 10:47

Ovi rivali igrali su i prije tri dana, kada je Dinamo slavio 3:0. Međutim, ulozi su danas drugačiji, znatno viši, a takvi će biti i sastavi s kojima će treneri istrčati

Dvobojem Zagreba i Hajduka jučer je zaključena osmina finala Hrvatskog nogometnog kupa, a već danas na rasporedu su dvije četvrtfinalne. S obzirom na to da se igra na jednu dobivenu utakmicu, u fokus svakako dolazi okršaj Osijeka i Rijeke, koji se igra u 14.30 sati, a u njihovoj sjeni, od 17 sati, istrčat će Dinamo i Slaven Belupo.

Ovi rivali igrali su i prije tri dana, kada je Dinamo slavio 3:0, a jasno je da su Modri i ovaj put veliki favoriti i sve osim njihovog prolaza među četiri najbolja bila bi velika senzacija. Međutim, ulozi su danas drugačiji, znatno viši, a takvi će biti i sastavi s kojima će Mamić i Stipić istrčati. U prvenstvu su izveli šarene sastave, odmarali udarne igle i sakrivali taktičke mogućnosti, ako se uoće što sakriti može, a Stipić je odmah nakon nedjeljnog poraza najavio da u srijedu dolaze na Maksimir po prolaz.

Istome se nada i vratar Ivan Filipović, jedan od boljih igrača Slavena u aktualnoj sezoni.

„Vraća nam se većina igrača, bit ćemo skoro u punom sastavu. Kup je specifično natjecanje, svi startamo s iste pozicije i sve je moguće. Moramo biti kompaktni i dobri u tranziciji, mislim da je to ključ. Ne smijemo im davati puno prostora, jer su jako brzi. Mi ćemo dati sve od sebe, zašto ne bismo iznenadili“, rekao je Filipović u izjavi za Sportske novosti.

S druge strane, u Dinamu su svjesni da u dvoboj ulaze kao apsolutni favoriti, a trener Zoran Mamić osvrnuo se i na Stipićeve visoke ambicije u današnjem susretu.

„On je i u tim najavama pokazao da smatra da njegova momčad ima kapaciteta. Radi se o dobrom sastavu koji isto tako igra i dobar nogomet, ali objektivno, kvaliteta je na strani Dinama. To, naravno, trebamo potvrditi na terenu. Uz sav respekt prema suparniku, naša je kvaliteta veća, naši su igrači bolji, vjerujem da neće biti problema u pristupu i htijenju i da ćemo pobijediti“, poručio je Mamić mlađi.

Osvrnuo se i na nedjeljni dvoboj ovih rivala te poručio da svaka utakmica nosi nešto svoje.

„Ne treba ovu utakmicu suviše uspoređivati s ovim zadnjim nedjeljnim dvobojem. Osim toga, ovo je drukčije natjecanje. Naše su ambicije poznate od prije, želimo osvojiti hrvatski Kup, protiv koga god igrali moramo dati sve od sebe kako bismo pobijedili. Vjerujem da će naša momčad pokazati dobru igru i dohvatiti pobjedu“, zaključio je trener Dinama.

Gosti u današnji susret ulaze bez ozlijeđenih Mlinara, Božića i Bogojevića, a vidjet ćemo što će domaći strateg iskemijati, s obzirom na to da već za vikend igra derbi protiv Rijeke, a nekoliko dana kasnije gostuje i kod Tottenhama.

Podsjetimo, u osmini finala Koprivničanci su bili bolji od dubrovačkog GOŠK-a 4:1, dok je Dinamo još u prosincu s 2:0 svladao Rudeš.


Tagovi

Dinamo ZagrebSlaven BelupoZoran MamićTomislav Stipić

Ostale Vijesti