Hertha official
Hertha official

Filip Uremović potpisao za berlinsku Herthu (FOTO)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 31.05.22. | 17:40

Ugovor je potpisan do 2026. godine

Hertha se uspjela spasiti ispadanja iz Bundeslige nakon što je u doigravanju slomila HSV, pa kako se ne bi doveo u sličnu situaciju i nagodinu, berlinski je klub odmah odlučio ojačati igrački kadar. Odabir prvog ovoljetnog pojačanja pao je, jasno, na Hrvata, i to na povremenog hrvatskog reprezentativca Filipa Uremovića.

Uremović je nakon ruske invazije na Ukrajinu otišao iz Rubina prema Championshipu i Sheffieldu s kojim je okončao ovu sezonu. U Rusiji je proveo četiri godine, zabilježivši 97 nastupa uz jedan gol i asistenciju, a za Herthu je potpisao do 2026. godine te će na dresu nositi peticu.

„Došao sam ovdje kako bi napravio iskorak u svojoj karijeri, želim se razvijati kao igrač i pomoći klubu da postane bolji. Kao klinac sam gledao dosta utakmica njemačke lige. Nismo imali previše programa u Hrvatskoj pa je uglavnom bila upaljena Bundesliga. Stoga poznajem ovdašnje klubove, osobito ove se velikom tradicijom. Njemačka je velika nogometna zemlja i uzbuđen sam što ću igrati ovdje“, rekao je Uremović na potpisu ugovora.

„Dobili smo priliku potpisati jakog igrača. Imao je mogućnost skupljati iskustvo u nekoliko različitih liga, usprkos mladosti. “Uz njegovu polivalentnost, impresionirani smo njegovim žestokim startovima i liderskim kvalitetama koje je pokazao na terenu, pošto je bio kapetan u bivšem klubu. Jako smo sretni što se Filip odlučio preseliti u Berlin“, rekao je Fredi Bobić, sportski direktor kluba, za službene Herthine stranice.


Tagovi

BundesligaFilip UremovićHertha

Ostale Vijesti