REUTERS/Depo Photos
REUTERS/Depo Photos

Fenerbahce želi istupiti iz lige, a tamošnji novinar tvrdi: "Uefa bi zbog toga mogla Tursku izbaciti s Eura"

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 23.03.24. | 14:12

Dramatično je u okruženju Dominika Livakovića

Turski gigant Fenerbahce razmišlja o istupanju iz domaće lige. Razlog je što čekaju kaznu za svoje igrače koji su sudjelovali u nesretnim događajima gdje su navijači Trabzonspora u dramatičnom derbiju napali igrače Fenera, među njima direktno Dominika Livakovića koji je pogođen u glavu kovanicom s tribine. Čak su i neki igrači Trabzona tada stali uz Livakovića koji je ležao na travnjaku jer je nekoliko trenutaka ranije ozlijedio zglob, ali ni to nije bilo dovoljno da primiri tenzije koje su rasle iz treuntka u trenutak, a kulminirale na kraju utrčavanjem navijača na teren. Podsjetimo, zbog tog incidenta u ponedjeljak je uhićeno 12 osoba, a te događaje osudio je i predsjednik Fife Gianni Infantino.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nije to nikako išlo na ruku smirivanja strasti u turbulentnom turskom nogometu. Dapače, iz Fenera su objavili d će 2. travnja održati izvanredan sastanak skupštine kluba na kojoj će se raspravljati o daljnjim akcijama nakon događaja u Trabzonu, a nije isključeno niti povlačenje prve momčadi iz lige, rekao je njihov predsjednik.

Cijeli splet okolnosti nikako se ne sviđa Uefi koja bi navodno mogla izbaciti Tursku s Europskog prvenstva ne bude li se tamošnji nogomet primirio. Turski novinar Mahmud Rzayev tvrdi da je razgovarao s jednim dužnosnikom Uefe koji mu je rekao da je Turska liga pod velikim nadzorom.

"UEFA-in dužnosnik je naglasio da bi se mogla pokrenuti velika istraga zbog najave istupanja Fenerbahçea iz lige. Ako dokažu da politika utječe na Turski nogometni savez, slijedit će velike sankcije. On čak tvrdi da misli da bi turska nacionalna momčad mogla biti izbačena s Eura 2024. Informirao je da je Turska Superliga pod strogim nadzorom i da se može dogoditi bilo što u bilo kojem trenutku", objavio je Mahmud Rzayev, poznati turski novinar.

>> Objavu pogledajte OVDJE.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

FenerbahçeUEFAFIFATurskaturska nogometna liga

Ostale Vijesti