Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Fausto Budicin ponovno u 1. NL?

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 10.11.22. | 09:56

Bivši trener Rijeke trebao bi se vratiti na klupu prvog kluba kojeg je vodio u karijeri.

Nakon što se uprava kluba zahvalila Juri Srziću na svom učinjenom radu na klupi Orijenta, izgleda kako je potraga za njegovim nasljednjikom okončana. I to veoma uspješno! Naime, sve vodi ka tome da će novi/stari trener Orijenta postati Fausto Budicin, bivši trener Rijeke koji je klupu napustio nešto nakon Dragana Tadića, da bi onda od njih dvojice kormilo riječke momčadi preuzeo Serse Cosmi.

Budicin je vodio Orijent i Istru 1961, a prije nego što mu je ‘nametnuto’ da postane Tadićev pomoćnik je godinu dana radio kao šef omladinskog pogona Rijeke. Na tom je mjestu sada Luka Pavlović pa su tako Tadić i Budicin bili u protazi za novim angažmanom. Pričalo se kako Matijaš i Koljanin razmišljali i o Tadiću, ali Novi list javlja kako je Budicinovo imenovanje praktički samo pitanje dana.

Inače, Budicin je po dolasku Cosmija u Rijeci ostao raditi kao skaut, dok je Tadić bez angažmana. Orijent je trenutno u nizu od četiri poraza, a do kraja jesenskog dijela sezone u 1. NL ostalo je isto toliko utakmica. Budicin će, nadaju se na Krimeji, to promijeniti i Orijent maknuti s 10. mjesta 1. NL, ali Jarun, BSK Bijelo Brdo, Cibalia i Dugopolje im sigurno neće ništa pokloniti.  



Tagovi

Fausto BudicinNK OrijentNK Orijent 1919Prva nogometna liga

Ostale Vijesti