Foto: Action Images
Foto: Action Images

Euro ide prema održavanju u jednoj zemlji: Rusija otpala, evo tko je glavni favorit

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 14.11.20. | 19:08

Pandemija koronavirusa, izgleda, odvest će odgođeni Euro u jednu zemlju.

Pandemija koronavirusa, prema svemu sudeći, mogla bi ponovno utjecati na održavanje Europskog prvenstva. Iako ne dolazi u obzir nova odgoda, što znači da će se on sigurno održati početkom ljeta iduće, 2021. godine, izvjesno je kako će se promijeniti lokacije održavanja, ukoliko se ovakva situacija s pandemijom nastavi i za pola godine.

Krovna europska nogometna organizacija UEFA sve je bliže odluci da se Euro održi u jednoj državi u tom slučaju, za razliku od "plana A" i planiranih 12 gradova diljem Europe. Iako se ranije ovog mjeseca spomenula mogućnost prebacivanja europske smotre u Rusiju, prema pisanju Daily Maila, čini se kako je ta opcija otpala, a vrh UEFA-e je stigao na novu ideju.

Prema njihovim informacijama, UEFA u ovim trenucima održava pregovore s engleskim nogometnim savezom (FA) oko održavanja Eura na Otoku. Zanimljivo, Škotska bi mogla održati svoje utakmice na Hampden Parku u Glasgowu, tvrdi isti izvor, a pretpostavlja se da bi i Wales po tom principu mogao igrati u Cardiffu.

Obje strane zasad su odbile komentirati pregovore, a očekuje se da će UEFA odluku donijeti kroz naredna dva mjeseca.

Isti izvor dodaje kako se razmatra opcija dopuštanja gledatelja na stadionima s tim da bi se morali prethodno testirati te oni sa "čistim nalazom" mogli bi ući na stadione, ali ovo je zasad sve još nepotvrđeno i teško je reći više od šest mjeseci unaprijed koliko ozbiljno se ova tema razmatra u UEFA-i.


Tagovi

europsko prvenstvo u nogometuEuropsko prvenstvo u nogometu 2020UEFA

Ostale Vijesti