REUTERS/Bernadett Szabo
REUTERS/Bernadett Szabo

Englezi tvrde: Izbornik kojeg je Hrvatska izbacila sa SP-a uskoro sjeda na klupu Portugala

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 07.01.23. | 15:15

Belgijski stručnjak ima usmeni ugovor s Portugalskim savezom

Nakon što je Hrvatska „nulom“ izbacila njegovu momčad s katarskog Mundijala, kod belgijskog izbornika Roberta Martineza odvila se brzopotezna promjena mišljenja. 49-godišnjak je na pitanje novinara o svom odlasku s mjesta izbornika oštro odbrusio kako sada nije vrijeme za takve razgovore, da bi niti pola sata kasnije potvrdio da ipak odlazi s izborničke klupe.

To je označilo kraj njegove gaže koja je trajala od 2016. i koju belgijska javnost neće pamtiti sa suzom u oku. Jer, malo oštriji kritičari su mu nadjenuli epitet „ubojice zlatne generacije“ s obzirom da nije uspio s najtalentiranijom generacijom Belgije u povijesti isproducirati opipljiviji uspjeh.

No, neće Martinez dugo biti na burzi, nije jedan od onih kojemu je potrebno punjenje baterija. Kako piše Telegraph, belgijski stručnjak ima usmeni dogovor s portugalskom reprezentacijom i uskoro bi se taj dogovor trebao ovjekovječiti i njegovim potpisom.

O tome piše i novinar David Ornstein s The Athletica

„Martinez je imao mnogo ponuda reprezentacija i klubova, a sve će biti potpisano do kraja idućeg tjedna“.

Portugal je, dakle, nakon otkaza Fernandu Santosu pronašao čovjeka koji će voditi talentiranu generaciju. S velikim interesom će se pratiti Martinezovo ophođenje s Cristianom Ronaldom. Sigurno da portugalski superstar i dalje ima ambiciju igrati za nacionalni dres, no vjerojatnije je da ga je selidba u Al Nassr izbacila iz reprezentativne konkurencije.

A i ovim potezom, okretanjem nove stranice Portugalski nogometni savez je odlučio krenuti u nekom drugom smjeru. Bez igrača koji je obilježio zadnjih gotovo 20 godina portugalske reprezentacije. (pz)


Tagovi

Roberto MartinezPortugalska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti