ANDREW BOYERS/Action Images
ANDREW BOYERS/Action Images

Engleski klub imenovao novog trenera, cilj mu je ponoviti uspjeh Slavena Bilića

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 24.06.21. | 19:42

Navijači i dalje razmišljaju o bivšem hrvatskom izborniku…

Novi/stari engleski drugoligaš, WBA, danas je i službeno imenovao novog trenera. Nakon što Big Sam nije uspio osigurati prvoligaški status klub je odlučio pronaći novo rješenje na trenerskoj klupi, a to je Valerin Ismael.

Nekadašnji stoper Werdera i Bayerna vodio je Wolfsburg, LASK i Barnsley iz kojeg i dolazi na Hawthorns. Ismael prakticira napadački nogomet, a sve njegove momčadi uglavnom su igrale u sustavu 3-4-3.

Uprava kluba od njega želi da ponovi uspjeh Slavena Bilića koji je na klupi WBA osigurao plasman iz Championshipa u Premier ligu, ali su ga nakon jednog remija s Machester Cityjem ove zime odlučili otpustiti što se na kraju pokazalo veoma lošom odlukom.

WBA je potom preuzeo Big Sam Allardyce, ali njegovi rezultati bili su puno lošiji od onih Slaven Bilića te u konačnici nije uspio osigurati prvoligaški status. WBA je sezonu okončao na pretposljednjem mjestu Premier lige sa samo dva boda više od posljednjeplasiranog Sheffield Uniteda.

Mnogi igrači najavili su svoj odlazak iz kluba pa će tako Ismael imati puno posla i prije samog početka sezone, a posljednjih se dana sve glasnije priča o transferu Brazilaca Matheusa Pereire u Leicester.

„Oduševljen sam što sam dočekao Valérien u na Hawthornsu. Valérien je stekao reputaciju izvrsnog trenera i impresionirao me njegov profesionalnost, entuzijazam i glad za uspjehom. Njegov prošlogodišnji nastup s Barnsleyjem i dosadašnja trenerska karijera ukazuju na čovjeka pred kojim je duga, uspješna karijera. Nadam se da je s nama barem sljedeće četiri godine“, rekao je jedan od glavnih operativaca kluba, Xu Ke.


Tagovi

Valerian IsmaelWBAChampionshipWest Bromwich Albion

Ostale Vijesti