Engleski izbornik oduševljen pobjedom u nadoknadi: Napravio sam najbolje zamjene u karijeri!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 16.06.16. | 19:34

Sturridge i Vardy su utakmicu započeli na klupi, ali su ušli na početku drugog poluvremena zamijenivši Harryja Kanea i Raheema Sterlinga.

Engleska je u sudačkoj nadoknadi drugog poluvremena izborila pobjedu nad Walesom, a junak utakmice je bio Daniel Sturridge koji je postigao drugi i Vardyju asistirao za prvi pogodak. Za Wales je s druge strane jedini pogodak postigao Gareth Bale iz slobodnog udarca.

Hodgsonovi jokeri riješili utakmicu - Vardy i Sturridge neutraliziralu Baleovu bombu (2:1)

Sturridge i Vardy su utakmicu započeli na klupi, ali su ušli na početku drugog poluvremena zamijenivši Harryja Kanea i Raheema Sterlinga. Neki engleski navijači vjeruju kako je izbornik Engleske Roy Hodgson pogodio s izmjenama, ali mnogi ipak smatraju kako su njih dvojica trebali igrati otpočetka.

Puno smo razgovarali o tome tko bi trebao započeti i na kraju se odlučili da moramo imati dobre opcije na klupi ako će trebati nešto promijeniti. Plan je bio da Sturridge i Vardy uđu tijekom susreta, a kasnije i Wilshere ili Rashford, ovisno o rezultatu. Ovo je možda najbolja dupla zamjena koju sam ikad napravio“, uzbuđeno je poslije susreta za BBC pričao Hodgson.

Liverpoolov napadač Daniel Sturridge u stilu džokera s klupe je donio prvu pobjedu svojoj momčad na ovogodišnjem Euru.

Fantastičan osjećaj, nevjerojatan. Zahvalan sam šefu na prilici i Bogu što mi je dopustio da zabijem gol“, rekao je Sturridge koji je kao i Vardy ušao u igru na početku drugogo poluvremena.

Naravno da svatko želi biti u prvih 11, ali ne možemo svi započeti susret. Mi ostali moramo biti spremni odmah reagirati čim uđemo. Srećom, to sam ja danas napravio. Nastaviti ću raditi na treninzima i vidjet ćemo hoću li sljedeću utakmicu započeti“, rekao je Vardy kojemu je ovo bio četvrti pogodak za Englesku u petom nastupu.

Na gubitničkoj strani je bio Gareth Bale koji je u drugoj utakmicu za redom zabio pogodak iz slobodnog udarca, no ovoga puta to nije bilo dovoljno za pobjedu Velšana.

Naravno da je veliko razočarenje ovako izgubiti, ali jako sam ponosan na nas. Dali smo sve od sebe, kao i uvijek. Turnir još nije gotov. U sljedeću utakmicu ulazimo s još više snage. Borit ćemo se do samog kraja i želimo proći dalje“, zaključila je zvijezda Real Madrida.

U ponedjeljak u 21 sat obje reprezentacije igraju svoje zadnje utakmice grupne faze Eura. Toulouse će biti domaćin susreta između Rusije i Walesa, dok će se u Saint-Étiennenu igrati ogled između Engleza i Slovaka.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

europsko prvenstvo u nogometu 2016nogometna reprezentacija WalesaEngleska nogometna reprezentacijaRoy Hodgson

Ostale Vijesti