ANTONIO BRONIC/Reuters
ANTONIO BRONIC/Reuters

Emery: "U obje utakmice smo bili bolja momčad i zaslužili smo proći dalje"

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 16.04.21. | 08:10

Trener Villarreala odgovarao je na pitanja po završetku susreta.

Trener pobjednika Villarreala, Unai Emery, čovjek je koji ima višestruko iskustvo osvajanja Europske lige (triput sa Sevillom), dao je svoje viđenje na susret po završetku.

"Na ovoj utakmici smo željeli da ne špekuliramo s rezultatom koji smo imali, htjeli smo imati strpljenja, vidjeli smo kako su i oni pronašli svoje trenutke protiv Tottenhama. Nastojali smo ih spriječiti da ne igraju svoju igru, nastojali smo ne gubiti lopte kako ne bi došlo do kontre i konačno igrati ozbiljno kao momčad. Mislim da smo to uspjeli u prvom poluvremenu posebno, u drugom djelu smo nastavili istom liniju. Imali smo tu jednu grešku koja im je omogućila pogodak, s rezultatom 2:1 već su dobili više hrabrosti i snage, uvidjeli su mogućnosti, ali mi smo nastavili našim pravcem. Ostvarili smo zacrtani plan – posjed lopte, sposobnost da deaktiviramo njihove individualne i kolektivne akcije, oni su imali neke svoje prilike jer su dobra momčad, mislim da smo u obje utakmice zaslužili proći u polufinale."

Upitan o tome što za njega znači gol Paca Alcacera budući da su njegovi golovi važni za cijelu momčad, pogotovo u zadnjem djelu prvenstva i Europske lige, Emery odgovara:

"Ponavljam, rad i samouvjerenost momčadi, naša igra i povezanost, kombinatorike, pozicije u kojima svatko od njih može dati sve od sebe – to je ono što stvara samopouzdanost i mi moramo stvoriti igru u kojima svi daju dobar učinak, a to nam i daje samouvjerenost. Kad imamo susrete kao protiv Osasune, uvijek malo posumnjamo u to, ali ovo nam opet daje snage i kad govorimo o pojedincima, naravno, gol Paca je dobar za njega, za momčad, za sve. Zatim, Chukwueze, po desnom krilu je zaista odigrao jako dobro, što je opet pozitivno za momčad, zatim naša ozbiljnost, koncentriranost na sredini terena. Sve to je utjecalo - i individualno i kolektivno, na pobjedu. "

Što smatra ključem u polufinalu protiv svog bivšeg kluba, Arsenala, s kojim je igrao finale ovog natjecanja 2019. godine?

"Imam određena osobna osjećanja, ali prošao sam kroz različite momčadi, ali moji osjećaji sad su vezani za Villarreal, treba uzeti u obzir ta polufinala koje je nekad Villarreal igrao protiv Arsenala. To svjedoči o putu koji je Villarreal prošao i ono što je sposoban učiniti na europskoj razini, to nam daje uvjerljivost, mi se tako postepeno ustoličujemo na našem mjestu u Europi i ja ću, naravno, iskoristiti svoje iskustvo iz ovog natjecanja i primijeniti ga kako bismo probili tu barijeru koju dosad nismo uspjeli. Uvijek ćemo misliti na navijače koji ne mogu biti s nama, ponosni smo i vrlo sretni zbog svega što nam se događa i predstojeća utakmica protiv Arsenala govori puno o tome gdje se nalazimo, govori o snazi kluba i idemo dalje. Moramo imati kredibilitet, jer meni je ovo šest polufinale, Villarrealu je peto. Igrao sam sa Sevillom, Arsenalom, sad s Villarealom – ne samo meni, nego i Villarrealu – daje kredibilitet. Znam koliko je teško doći do toga, probiti barijeru polufinala, to je teško. Arsenal je odlična momčad koja će pokušati doći do finala. Mi moramo biti momčad koja uživa u ovom svemu, mislim da smo već pokazali do sada, imamo igrače koje su prije igrali polufinala, također imaju iskustva. Na primjer, polufinala protiv Porta, Liverpoola, njih sam gledao, jer smo poslije toga sa Sevillom igrali protiv Liverpoola. Sve sam to vidio i sad ovdje, na ovom mjestu, vrlo sam ponosan i drago mi je što mogu s Villarrealom pokušati doći do finala, možda i trofeja. Drago mi je što nam nogomet daje ove prilike i moramo dati sve od sebe i pokušati uspjeti. Stvarno sam zahvalan klubu, navijačima i sada moramo strpljivo nastaviti sa radom."

U ligi ih čeka Levante koji dolazi nakon poraza od Osasune...

"Ne pravim razliku između prvenstva i Europa lige, ali kad govorim o natjecanju, radim razliku. Europska liga je jedno natjecanja u kojem se uživa i naravno, kad se pobjedi, dobijate izravan prolaz u Ligu prvaka. Radi se o momčadima koje su stvarno dobro, a s druge strane, prvenstvo nam sa svim kolima daje kontinuitet, daje redovitost i to je ono na što stavljamo naglasak. Kad god igramo, znamo koliko je važno prvenstvo i koliko je važno biti na tim mjestima koje vode u Europe. Prednost dajemo sljedećoj utakmici koja je pred nama i tako je uvijek. Upravljanje rizicima ozljeda, upravljanje tim mentalitetom, mogućnošću igranja u kontinuitetu, igranje zahtjevnih utakmica je isto izazov za mene kao trenera, tako da sam svjestan koliko je važan i susret protiv Levantea.“


Tagovi

Unai EmeryVillarrealDinamo Zagreb

Ostale Vijesti