REUTERS/Radovan Stoklasa
REUTERS/Radovan Stoklasa

Emerson je prvi igrač u povijesti koji je osvojio Ligu prvaka, Europsku ligu i Konferencijsku ligu!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 07.06.23. | 23:40

Velika čast za talijanskog reprezentativca.

Navijači West Hama dočekali su trofej nakon 42 godine čekanja, njihovo slavlje potrajat će do sitnih sati, a među igračima Čekićara večeras će se sigurno posebno opustiti Emerson Palmieri. Talijanski reprezentativac brazilskog podrijetla danas je postao prvi igrač u povijesti koji je osvojio sva tri europska trofeja – Ligu prvaka, Europsku ligu i Konferencijsku ligu!

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U sezoni 18./19. je s Chelseajem osvojio Europsku ligu, dvije godine kasnije s istom je momčadi osvojio Ligu prvaka, da bi onda opet dvije godine kasnije, ovog puta s West Hamom, osvojio Konferecijsku ligu. Emerson je 2018. osvojio i FA Cup, baš kao što je osvojio EURO 2020 s Italijom.


No, kad je riječ o europskim klupskim natjecnjima, Emerson nije prvi koji je upisao ‘hat-trick’. Prvi kojem je to pošlo za rukom je Jose Mourinho. The Special One je svoju prvu Ligu prvaka osvojio s Portom 2004., Europsku ligu je s Manchester Unitedom osvojio 13 godina kasnije, da bi onda s Romom prošle godine osvojio prvu Konferencijsku ligu u povijesti natjecanja.

Emerson je u finalu Konferencijske lige odigrao svih 90 minuta, a ovo mu je bio peti osvojeni trofej u klupskoj karijeri.



Tagovi

EmersonEmerson PalmieriWest HamKonferencijska liga

Ostale Vijesti