REUTERS/Murad Sezer/File Photo
REUTERS/Murad Sezer/File Photo

El Pistolero odbio Gremio, uskoro će i službeno postati slobodan igrač

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 17.11.22. | 13:22

Bivši igrač Ajaxa, Liverpoola, Barcelona i Atletico Madrida će predvoditi svoju zemlju na nadolazećem SP-u u Kataru.

Jedan od najkompletnijih i najdominantnijih napadača u 21. stoljeću, Luis Suarez, trenutno sve podređuje SP-u i utakmicama protiv Južne Koreje, Portugala i Gane u skupini H, ali usprkos tome što mu je na pameti samo Urugvaj, to ne znači da telefon njegovog agenta ovog tjedna može ostati u ladici.

Suarez je odradio sezonu u dresu matičnog mu kluba Nacionala, a u ukupno 16 nastupa skupio je osam pogodaka i tri asistencije. No, po dolasku u klub potpisao je šestomjesečni ugovor, što u prijevodu znači da je on posljednju utakmicu za Nacional odigrao. Oprostio se sa stilom, jer Nacional je osvojio naslov prvaka Urugvaja, njihov 49., a Suarezov drugi.

Iako ima 35 godina, Suarez ni ne pomišlja o odlasku u mirovinu. Na ovom SP-u se oprašta jedna velika urugvajska generacija, sigurno da im je cilj otići što je dalje moguće, a potencijalne priče o novom klubu zasad El Pistolero stavlja 'na čekanje'.

Pojavila se priča kako je brazilski Gremio poslao ponudu za Suareza, ali on je istu odbio bez sekunde razmišljanja. O klubovima i svojoj budućnosti u klupskom nogometu zasad ne želi razmišljati budući da je sve podredio SP-u.

Gremio je jedno ljeto plivao u Serie B, a budući da su sezonu okončali na drugom mjestu, dogodine će opet biti dio Serie A. Traže pojačanja, naročito u vrhu napada, ali u Suarezu ga nisu pronašli.




Tagovi

Luis SuarezUrugvajUrugvajska nogometna reprezentacijaGremio

Ostale Vijesti