REUTERS/Matias Baglietto
REUTERS/Matias Baglietto

Ekvadorski klub na krovu Cope Sudamericane (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 02.10.22. | 09:54

Klub iz Sangolquija stigao je do svojeg drugog naslova južnoameričke 'Europske lige'.

Independiente del Valle iz ekvadorskog Sangolquija drugi put u povijesti osvojio je drugo najjače južnoameričko nogometno natjecanje Copu Sudamericanu svladaviši u finalu, igranom u argentinskoj Cordobi, brazilski Sao Paulo s 2:0. Golove su za pobjedu ekvadorskog kluba zabili su Argentinci Lautaro Diaz (13.) i Lorenzo Favarelli (67.).

Independiente del Valle stigao je tako do svojeg drugog naslova Cope Sudamericane (prvi je osvojio 2019.) i tako se izjednačio s argentinskim Independienteom, Bocom Juniors i brazilskim Athletico Paranaenseom na vječnoj ljestvici osvajača Cope Sudamericane.

Independiente del Valle je ujedno Ekvadoru donio šesti međunarodni trofej. LDU Quito osvojio je jednu Copu Libertadores (2008.), jednu Copu Sudamericanu (2009.) i dvije Recope Sudamericane (2009. i 2010.), odnosno Superkup Južne Amerike.

Independiente del Valle u osmini finala je izbacio argentinski Lanus s ukupnih 2:1, u četvrtfinalu Deportivo Tachiru iz Venezuele s 5:1, a u polufinalu peruanski Melgar s ukupnih 6:0. (RI)



Tagovi

Copa Sudamericana

Ostale Vijesti