REUTERS/Kai Pfaffenbach
REUTERS/Kai Pfaffenbach

Eintracht Frankfurt dovodi veznjaka Manchester Uniteda, Jakić sve bliži Serie A!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 15.12.23. | 10:58

Za hrvatskog veznjaka je nekoliko klubova pokazalo interes.

Kristijan Jakić ne igra sezonu za pamćenje. Povremeni hrvatski reprezentativac ove je sezone skupio svega sedam nastupa za Eintracht Frankfurt u svim natjecanjima, s tim da je tek dvije utakmice započeo u početnoj postavi. Nakon što je protiv PAOK-a zaradio crveni karton koji mu ne ide na čast, izgleda kako su Jakića na neki način 'prekrižili' u klubu za kojeg je dosad skupio 81 nastup.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Iako je njegova njemačka avantura krenula vrlo dobro, Jakić posljednje vrijeme minutažu skuplja na kapaljku. Istina, imao je nekih problema s koljenom na početku sezone, ali 285 minuta, koliko je ove sezone proveo na terenu, nikako ga ne može zadovoljiti.

Jakić je nakon SP-a u Kataru izgubio status reprezentativca. Dalić mu više ne uputio ni pretpoziv, a ako opet želi biti dio Vatrenih, izgleda kako će morati pronaći sredinu u kojoj će ponovno biti standardan. Kako čelni ljudi Eintracht Frankfurta posljednje vrijeme punom parom rade na dovođenju Donnyja van de Beeka te je prilično izgledno da će s Manchester Unitedom već ove zime postići dogovor oko otkupa ili posudbe uz mogućnost/obvezu otkupa, samim time je i sve izvjesnije da će Kristijan Jakić napustiti klub.

Talijanski novinar Nicolo Schira javlja kako je Jakić na meti nekoliko talijanskih klubova koji bi hrvatskog veznjaka rado doveli na posudbu do kraja sezone. Prema informacijama Schire, Eintracht Frankfurt je već dobio nekoliko upita, s tim da ne dodaje kakav je bio odgovor Nijemaca. No, ukoliko dođe Van de Beek, onda je odlazak Jakića prilično realan. Hrvatski reprezentativac ni sada nije zadovoljan minutažom, što bi tek bilo kad bi došao sjajni Nizozemac?

U svakom slučaju, izgleda kako je Jakić nakon dvije i pol godine u Eintrachtu vrlo blizu odlasku iz kluba. Hoće li postati 14. Hrvat ove sezone u Serie A tek ćemo vidjeti, ali sigurno je i sam potpuno svjestan kako situacija u kojoj se sada nalazi nije dobra.



Tagovi

Eintracht FrankfurtKristijan JakićSerie ABundesligaZimski prijelazni rok

Ostale Vijesti