REUTERS/Amr Abdallah Dalsh
REUTERS/Amr Abdallah Dalsh

Egipat s prednošću u Dakar, Alžir bolji od Kameruna (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 25.03.22. | 22:50

Egipćani su slavili autogolom iz četvrte minute

Ždrijeb afričkih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo spojio je u završnoj fazi Egipat i Senegal. Nakon gotovo dva mjeseca u kojemu je Senegal nakon raspucavanja slomio Egipćane i okitio se trofejem namijenjenom pobjedniku Afričkog kupa nacija, Egipat je uzvratio i u prvoj utakmici kvalifikacija slavio s 1:0. No, Mohamed Salah i društvo su obavili tek pola posla jer ih još očekuje uzvrat u Dakaru.

Utakmica je, dakle, riješena pogotkom u četvrtoj minuti. Domaćin je krenuo u utakmicu agresivno i motivirano, stadion u Kairu je bio gotovo do vrha ispunjen i u toj su atmosferi domaći igrači nametnuli svoju igru od prvog sučevog zvižduka. Jedno dugo dodavanje je pronašlo Salaha koji je u kaznenom prostoru potegnuo prema vratima, a lopta odbila od grede točno na nogu nesretnog Saliousa Cissa i zatim završila u mreži. Do kraja utakmice se rezultat više nije mijenjao.

Autogol Cissua pogledajte OVDJE

U susretu između Kameruna i Alžira gosti su slavili sa 1-0, a pogodak odluke zabio je Islam Slimanu u 41. minuti. Napadač Sportinga imao je odličnu priliku i u 13. minuti, ali je njegov udarac dobro zaustavio Onana.

Kamerun, s bivšim kapetanom Rigobertom Songom koji je debitirao kao izbornik, nije uspio slomiti gostujuću obranu i još je izgubio kapetana Vincenta Aboubakara, najboljeg strijelca Kupa nacija, zbog ozljede.

Uzvrat je 29. ožujka u Blidi, a Alžir je korak do petog plasmana na SP.

Tunis je identičnim rezultatom pobijedio na gostovanju Mali, a tragičar utakmice je bio 21-godišnji Moussa Sissako. Branič belgijskog Standarda je u 37. minuti postigao autogol, a očajnu predstavu je zaokružio četiri minute kasnije zaradivši crveni karton. Uzvrat je 29. ožujka u Tunisu.

AFRIČKE KVALIFIKACIJE, TREĆI STUPANJ

DR Kongo - Maroko 1:1

Kamerun - Alžir 0:1

Mali - Tunis 0:1

Egipat - Senegal 1:0

Gana - Nigerija 0:0


Tagovi

EgipatSenegalMohamed SalahSadio Mane

Ostale Vijesti