REUTERS/Paul Ellis
REUTERS/Paul Ellis

Egipat bez Salaha u Tokio, Liverpool zabranio OI još jednom igraču

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 06.07.21. | 13:03

Redsi ne žele riskirati

Liverpool je odlučio zabraniti Mohamedu Salahu igranje na Olimpijskim igrama u Tokiju. O tome su obavijestili Nogometni savez Egipta, iako je Salah želio nastupati na olimpijskom nogometnom turniru prema navodima predsjednika saveza Ahmeda Megaheda.

Turnir na Olimpijskim igrama traje od 22. srpnja do 7. kolovoza, a englesko prvenstvo počinje 13. kolovoza. Tako bi Salah propustio cijele pripreme, a možda i početak sezone.

„Počeli smo o tome pričati prije mnogo vremena jer je Salah želio igrati na Olimpijskim igrama, ali Liverpool nije bio jasan. U lipnju sam znao da ga neće pustiti. U svakom slučaju, poštujemo njihovu odluku. Pokušao sam mnogo, mnogo puta, kao i egipatski savez, da uvjerimo Liverpool da puste Salaha, ali oni su potpuno odbijali. Mohamed je želio igrati na olimpijskom turniru, razgovarao je sa mnom o tome, a ja sam dao najbolje od sebe da ga dovedem. Salah je bio ključan igrač u našim planovima za Olimpijske igre, ali klub je odbio naš prijedlog. Moramo ići dalje“, zaključio je Megahed za afrički BBC Sport.

Liverpool je istu odluku donio i za novog stopera koji stigao iz RB Leipziga, Ibrahima Konatea koji je trebao igrati za Francusku. Na OI nastupit će igrači do 23 godine, odnosno do 24 godine pošto je natjecanje pomaknuto za godinu dana. Svaka momčad može prijaviti i tri starija igrača, a Egipat je želio da Salah bude jedan od starijih.


Tagovi

Međunarodni olimpijski odborNogometni turnir na Olimpijskim igramaOlimpijske igreTokio 2020Mohamed Salah

Ostale Vijesti