REUTERS/Kai Pfaffenbach
REUTERS/Kai Pfaffenbach

Dvije stative Urugvaja u remiju bez golova i utakmici za zaborav

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 24.11.22. | 15:49

Južna Koreja može biti zadovoljnija bodom na premijeri u Kataru

Krenulo je vrlo obećavajuće, intermezzo ogleda je dodatno probudio nadu, da bi u drugom dijelu uslijedio antiklimaks, a Urugvaj i Južna Koreja remizirali u utakmici bez golova.

U prvih desetak minuta okršaja u Dohi, Korejci su pak pokazali više. Okretni i vižljasti, azijski nogometaši su bili konkretniji na terenu i često su napadima s boka i ubačajima pokušavali nauditi Urugvajcima koji su se relativno jednostavno nosili s njihovim centaršutevima.

U 19. minuti smo zabilježili prvu opasniju priliku i to pred korejskim vratima – Valverde je mekano uštopao dugu loptu Gimeneza pa onda u nastavku akcije pucao preko gola.

Sedam minuta kasnije uzvratila je Južna Koreja. Heung min Son se oslobodio pratnje urugvajskog igrača, naciljao donji desni kut no očistila je to obrana Urugvaja.

Nije dugo prošlo do nove velike prilike Koreje, jedne od one koje bi mogle ući u kategoriju zicera. Dugo su pleli mrežu Korejci, lopta je stigla u kazneni prostor na kopačku usamljenog Ui-Hwanga koji s peterca ne uspijeva pogoditi za vodstvo.

Prije kraja poluvremena su i Urugvajci bili blizu pogotka. Nakon kornera je najviši bio, jasno, Godin. Nadskočio je stoper urugvajske reprezentacije Korejce, fino pucao glavom, a lopta je odsjela na stativi.

Iako je na semaforu stajalo nepopularnih 0:0 na Education Cityju smo pratili dosta zanimljivu i sadržajnu utakmicu kojoj su, eto, nedostajali jedino pogoci. Kraj poluvremena je probudio nadu da će obje selekcije još odlučnije krenuti po pogodak u drugom dijelu i da će se konačno poneka lopta zakoprcati u mreži. Uslijedilo je, međutim – razočaranje.

Još je to u početnih desetak minuta djelovalo koliko-toliko uzbudljivo. Nešto je pokušavao najbolji korejski nogometaš Son, nešto i Urugvajci, a onda smo uletjeli u razdoblje igre u kojemu se većina bitnih stvari za utakmicu odvijala na sredini terena, a malo toga na terenu je ubrzavalo puls.

Tek je u 62. minuti osporavani Nunez malo razdrmao ogled. Nakon duge lopte iz zadnje linije, ispao je korejski bek, a napadač Liverpoola je krenuo u dribling (Suarez mu je mahao da pošalje loptu na drugu stativu), da bi mu onda pokušaj dodavanja presjekao korejski vratar.

U 90. minuti vidjeli smo i potez utakmice. Valverdeova bombetina iz daljine je odsjela na mjestu gdje se spajaju greda i vratnica…

Ali na koncu smo ostali bez pogodaka, a Urugvajci i Korejci upisali po bod na premijeri u Kataru.

Urugvaj – J. Koreja 0:0.

Doha. Stadion: Education City.

Sudac: Clément Turpin; pomoćnici: Nicolas Danos i Cyril Gringore (svi Francuska).

Strijelci: /.

Žuti kartoni: Caceres (Urugvaj), Cho-Sung (J- Koreja).

Crveni kartoni: /.

Urugvaj (4-3-3): Rochet - Caceres , Godin, Gimenez, Olivera (od 79. Vina) - Vecino (od 79. De La Cruz), Bentancur, Valverde - Pellistri (od 88. Varela), Suarez (od 64. Cavani), Nunez.

J. Koreja (4-2-3-1): Seung Kim - Moon-Kim, Min-Kim, Young-Kim, Jin-Kim - In-Hwang, Woo-Jung - Sang-Na (od 74. Lee-Kang), Jae-Lee (od 74. Son-Ho), Heung-Son - Ui-Hwang (od 74. Cho-Sung).



Tagovi

Katar 2022Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.Urugvajska nogometna reprezentacijaJužnokorejska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti