Reuters/John Sibley
Reuters/John Sibley

Dva Manchestera, dvije priče: City porazio Chelsea, United izgubio od Ville (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 25.09.21. | 15:12

Minimalne pobjede gostiju u prvim utakmicama vikenda u Premier ligi, Crveni vragovi u nadoknadi promašili penal

Danas je na rasporedu novo, 6. po redu kolo engleske Premier lige, a prve utakmice krenule su već u 13:30 sati. Manchester City je u derbiju vikenda otputovao na gostovanje kod Chelseaja i slavio s minimalnih 1:0 pogotkom Gabriela Jesusa, dok je Manchester United kod kuće istim rezultatom izgubio od Aston Ville zahvaljujući golu Kourtneyja Hausea u 88. minuti. Bruno Fernandes u nadoknadi je promašio kazneni udarac.

Momčad Pepa Guardiole u London je stigla s jednim i samo jednim ciljem, uzimanjem sva tri boda. Građani to pokazuju od početka, u prvih pola sata prijete Gabriel Jesus i njihovo novo pojačanje Jack Grealish, najfauliranijih igrač prvenstva. U 32. minuti, udarac je okušao španjolski veznjak Rodri, kvalitetno je i opasno opalio s ruba kaznenog prostora, ali jedan od obrambenih igrača Chelseaja našao se na putu i lopta se odbila u korner.

Zanimljivo, upravo su udarci iz kuta obilježili prvi dio, jer City ih je u 45 minuta imao čak devet. Jesus je u 41. imao priliku svoju momčad dovesti u vodstvo. Brazilac je u petercu primio dobar centaršut, ali puca lijevo od gola. Usprkos Cityjevom posjedu od 67% i ukupno šest udaraca na gol, tako se na poluvrijeme otišlo bez zgoditaka, 0:0.

U nastavku, ista priča. Prvi prijeti Grealish, koji je pucao snažno pred šesnaestercem. Bilo je to izrazito blizu, lopta je prošla par centimetara pokraj desne stative i Edouard Mendy mogao je odahnuti. Ali samo pet minuta kasnije – vadio je loptu iz svoje mreže.

Kevin de Bruyne izveo je kratki korner, kombinirao po lijevoj strani pa dodao Joau Cancelu, koji je želio uputiti udarac, ali pokušaj se pretvorio u dodavanje za Jesusa u kaznenom prostoru. Napadač se okrenuo i sjajno prevario protivničku obranu i vratara, udarac u lijevi donji kut nije bio jako, ali je bio precizan i Građani su počeli slaviti vodstvo.

Pogodak Gabriela Jesusa pogledajte OVDJE.

U 63. minuti, Bluesi su izjednačili. Strijelac je bio Romelu Lukaku, ali pomoćni sudac ubrzo je dignuo zastavicu i označio zaleđe. Osam minuta kasnije, u prilici je i naš Mateo Kovačić. Pucao je s ruba kaznenog prostora, ali šut mu je u konačnici blokiran. Do kraja su za goste prijetili Aymeric Laporte te Grealish, ali rezultat se nije mijenjao. City je skočio na drugo mjesto, dok je Chelsea pao na treće, ali i jedna i druga ekipa imaju po 13 bodova.

Manchester United, s druge strane, daleko je od rezultata koje su priželjkivali. Prvo su ih u Ligi prvaka porazili Young Boysi, zatim su u Kupu izgubili od Ville, a istog protivnika te isti scenarij doživjeli su danas. Crveni vragovi po statističkim su pokazateljima bili apsolutno dominantni, ali to nije bilo dovoljno da stignu do sva tri boda.

Imali su 28 udaraca, od toga četiri u okvir, a Villa sedam i dva u okvir. Jedan od dva u konačnici je ušao, Kourtney Hause zabio je na samom kraju susreta. Gosti su u 88. izveli korner, a najbolje se na prvoj stativi snašao upravo engleski stoper i snažno zakucao za vodstvo svoje momčadi.

Pogodak Hausea pogledajte OVDJE.

United je u sudačkoj nadoknadi mogao do izjednačenja, dobili su kazneni udarac, no Bruno Fernandes loptu je poslao nebu pod oblake i pozdravio se s bodovima.

Promašaj Fernandesa s bijele točke pogledajte OVDJE.



Tagovi

engleskaPremier ligaChelseaManchester CityManchester UnitedAston Villa

Ostale Vijesti