PIROSCHKA VAN DE WOUW/Action Images
PIROSCHKA VAN DE WOUW/Action Images

Dušan Tadić zabio 100. gol u Eredivisie i ušao u iznimno elitno društvo

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 25.10.21. | 12:38

Golova i asistencija 'na bacanje'.

Kapetan srpske reprezentacije i amsterdamskog Ajaxa 32-godišnji Dušan Tadić u jučerašnjem razbijanju PSV-a bio je najbolji pojedinac svoje momčadi. Upisao je dvije asistencije i zabio gol za konačnih 5:0. Taj gol bio je njegov 100. u nizozemskom prvenstvu.

Ajax u posljednje vrijeme igra veoma dobro i u protekla dva susreta protiv ozbiljnih protivnika Borussije Dormuntd i PSV-a imaju gol razliku 9:0. Klub je u prvoj Tadićevoj sezoni odmah dogurao do polufinale Lige prvaka a recentna forma tjera njihove navijače da opet sanjaju o velikim stvarima. “Nema kraja. To je ljepota Ajaxa. Najbolja stvar u ovom klubu je što uvijek želimo više, uvijek želimo podići letvicu“ rekao je nakon jučerašnjeg derbija Tadić za lokalne medije.

Tek je na početku svoje četvrte sezone u Ajaxu, a za ovaj klub je već upisao impresivnih 58 golova i 55 asistencija u ligaškim susretima. Budući da je u ranijoj fazi karijere oduševljavao u dresovima Groningena i Twentea, sada je prebacio broj 100 u kategoriji golova i asistencija u najvišem rangu nizozemskog nogometa. Točnije, uz 100 golova ima i 105 asistencija.

Tako je ušao u uzak krug igrača u povijesti nogometa koji su u jednoj ligi postali troznamenkasti u obje kategorije. S Tadićem ih je ukupno sedmorica, a kada pročitate ostala imena, shvatit ćete koliko je velik poduhvat ostvario Ajaxov kapetan.

Uz njega su na listi Leo Messi, Francecso Totti, Thomas Muller, Ryan Giggs, Wayne Rooney i Frank Lampard. Argentinski čarobnjak je i unutar ove družine svijet za sebe. U španjolskoj primeri zabio je 474 gola i dodao 193 asistencija. To je ukupno 667 direktnih doprinosa za pogodak. Trostruko je učinkovitiji od najbližeg pratitelja Rooneya.

Screenshot: FBref.comScreenshot: FBref.com

Dodajmo kako će ovo društvo uskoro dobiti osmog člana, s obzirom da je Karim Benzema u Primeri trenutno na brojkama od 201 gola i 98 asistencija.


Tagovi

Dušan TadićAjax

Ostale Vijesti