Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Dubrava TK šokirala Zrinski, zabio Vrbančić, Šibenik rutinskom pobjedom zakomplicirao borbu za prvo mjesto

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 16.03.24. | 19:21

Narančasti su sada na -2 u odnosu na momčad iz Jurjevca.

Iako nema sumnje da nas do kraja sezone očekuje iznimno uzbudljiva završnica HNL-a, ništa manja zanimljiva neće biti ni završnica Prve NL!

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U 22. kolu drugog ranga hrvatskog nogometa ove subote odigralo se ukupno četiri utakmica. Prva je bila ona između lidera Zrinskog te Dubrave TK, a na kraju su gosti iz Zagreba u Gradskom vrtu slavili s 2-0!

Dragan Juranović, stariji brat hrvatskog reprezentativca Josipa, u 22. minuti je bio precizan s bijele točke, da bi onda kapetan Dubrave TK u 89. upisao asistenciju za Luku Vrbančića koji je tako zabio svoj prvi pogodak u Prvoj NL ove sezone.

S ovom pobjedom Dubrava je skočila na sedmo mjesto Prve NL, a ovo im je bila prva pobjeda još od 1. prosinca prošle godine kad su u 17.kolu na domaćem terenu svladali BSK Bijelo Brdo.

Šibenik je pak na svojem Šubićevcu s 2-0 bio bolji od Jaruna, a s tom pobjedom došli su na samo -2 u odnosu na vodeći Zrinski.

Za Narančaste su precizni bili Cvijanović (8.) i Makedonac Toshevski (66.) kojem je ovo bio prvi pogodak za Šibenčane otkako je zimus stigao u klub na posudbu iz Austrije Klagenfurt.

U drugom dijelu sezone Šibenčani su osvojili 13 od maksimalnih 15 bodova čime su poprilično zakomplicirali borbu za sam vrh. S druge strane, Zrinski je drugi dio sezone otvorio s tri pobjede, da bi sada prvo u prošlom kolu odigrali 0-0 s Croatijom Zmijavci u gostima, a onda i upisali domaći poraz od Dubrave.

Istim rezultatom s kojim je Šibenik svladao Jarune je i BSK Bijelo Brdo na domaćem terenu svladao Sesvete.

Domaćin je u vodstvo stigao u 63. minuti kad je autogol postigao stoper gostiju Kulenović, dok je pobjedu u sudačkoj nadoknadi potvrdio Sadik Škrijelj, 26-godišnji veznjak rodom iz Beograda koji je ove zime stigao u BSK iz Zrinskog.

Spomenimo i kako su za domaći sastav debitirali Antonio Perošević i Dominik Pavlek koji su prije svega nekoliko dana stigli u klub kao slobodni igrači.

Spomenimo za kraj kako su na Krimeji Orijent i Croatia Zmijavci odigrali 1-1. Goste je u vodstvo doveo Gadže (12.), inače bivši igrač Orijenta, koji je bio precizan s bijele točke, dok je bod domaćinu osigurao posuđeni igrač Rijeke Niko Gajzler (39.) kojem je ovo bio šesti pogodak u Prvoj NL ove sezone.

Orijent nije uspio nastaviti niz pobjeda nakon što su u prošla dva kola svladali prvo Sesvete, a onda i Dugopolje, dok je Croatia upisala svoj treći remi u drugom dijelu sezone.

Podsjetimo, Cibalia je u petak otvorila kolo domaćom pobjedom protiv Dugopolja. Nebeskoplavi su do slavlja stigli u samoj završnici utakmice kad je Lozić bio precizan u 90+2. minuti.

Domaćin je poveo pred sam kraj prvog dijela preko Bajića (43.), Peričić je u 89. minuti vratio stvari na početak, da bi onda 23-godišnji napadač u samom finišu utakmice zabio svoj prvijenac u Prvoj NL ove sezone. (ri)

Kolo će zaključiuti ove nedjelje nogometaši Solina i Vukovara 1991 (12.50), a utakmicu možete pratiti na Max Sportu 1.



Tagovi

Prva nogometna ligaLuka VrbančićDubrava Tim KabelNK DubravaNK Šibenik

Ostale Vijesti