Druga prilika za dva zlata sljedeće ljeto

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 09.04.20. | 16:05

Nogometaši bi sljedeće ljeto mogli vratiti osmijehe na lice žiteljima jedne od najpogođenijih zemalja svijeta koronavirusom

Među njima je jedna od zemalja koju je pandemija najgore pogodila, Španjolska, koja se nadala kako bi ih talentirana generacija bivšeg dinamovca Danija Olma pojačana s tri superzvijezde mogla odvesti do olimpijskog zlata u Tokiju. No, dogodilo se da su pojedini članovi olimpijske Furije Roje malo zapeli u razvoju, između ostalih i donedavni najbolji Dinamov igrač, a odgodom za sljedeću godinu dobili su još malo vremena da pokušaju poboljšati situaciju.

„Još godinu dana ćemo imati da se ustabilimo, imamo sjajne igrače koji će uspjeti bilo gdje, samo je pitanje vremena. Svima su nam te Igre u glavama, imamo do 2021. godine za dodatan napredak,“ rekao je Dani Olmo, koji se u Dinamovu dresu probio sve do seniorske reprezentacije, ali prelaskom u Leipzig zimus ugrozio si je status zbog male minutaže.

Ipak, poziv u olimpijsku reprezentaciju Španjolske ne bi mu trebao pobjeći, a u Tokiju će Furija Roja ganjati svoje tek drugo zlatno odličje s najvećeg sportskog natjecanja na svijetu. Uzeli su ga na domaćem terenu u Barceloni, a oko vrata su je stavili igrači poput Pepa Guardiole, Luisa Enriquea i Santiaga Canizaresa.

Olmo se nada kako će dotad drastično podići formu i uoči Igara nastupiti i na Euru, koji bi trebao završiti samo dva tjedna uoči Tokija.

„Biste li volio igrati na oba natjecanja? Ha, tko ne bi! Euro je san svakog nogometaša, a Igre su prilika koju dobiješ jednom u životu.“

Ipak, to zasad ne zvuči izgledno, dok ne dobije povjerenje trenera Juliana Nagelsmanna, koji mu je sve rjeđe davao priliku uoči pauze zbog korone.

„Dobro sam krenuo pa su došle utakmice u kojima nisam igrao... Morate razumjeti da nije upasti u momčad koja je u tom trenutku bila vodeća na prvenstvenoj ljestvici. Došao sam doprinijeti projektu kojemu je cilj uzeti bundesligaški naslov, zato sam potpisao,“ rekao je pa podvukao komentarom o trenutačnoj situaciji u svijetu sporta.

„Odgode su ispravan potez, zdravlje je najvažnije, a slobodno vrijeme uložit ćemo kako bi se dodatno poboljšali. Imat ću još godinu dana za pokušati se izboriti za udarnu momčad, dobro dođe.“

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Dani OlmoEuropsko prvenstvo u nogometu 2020Tokio 2020Nogometmeđunarodni nogomet

Ostale Vijesti