MNK Futsal Dinamo
MNK Futsal Dinamo

Draženov dom ugostit će prvu ikad utakmicu između Futsal Dinama i MNK Hajduka!

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 13.04.24. | 13:51

Igrat će u kultnoj dvorani, prije treninga A reprezentacije.

Hrvatska futsalska reprezentacija u petak je upisala prvu pobjedu u doigravanju za Svjetsko prvenstvo koje se u rujnu i listopadu ove godine održava u Uzbekistanu. Futsal Vatreni s 3-2 nadvisili su reprezentaciju Poljske i ostali na korak do plasmana na svoj prvi Mundial nakon Gvatemale 2000. Uzvrat se igra u utorak, 16. travnja u KC Dražen Petrović s početkom u 19 sati.

Hrvatski reprezentativci danas će cijeli dan provesti na putovanju iz Gdanjska, preko Frankfurta do Zagreba. U hrvatskoj metropoli bit će smješteni u hotelu Zonar, a prvi trening u KC Dražen Petrović zakazan je za nedjelju, do 19 sati. No, Draženov dom sutra će, s početkom u 10 sati, ugostiti i jednu povijesnu utakmicu. Prvi put ikada u službenoj utakmici sučelit će se Futsal Dinamo i MNK Hajduk. Doduše, nije riječ o seniorskim, već kadetskim momčadima. Seniori Hajduka osvojili su 2.HMNL Jug (treći rang) te preko Olimpijca, Broda 035 i Bjelovara lovi plasman u jedinstvenu 1.HMNL (drugi rang hrvatskog futsala) i još nisu imali priliku igrati protiv aktualnog prvaka države.

S druge strane, kadeti dva kluba koja su dobila ime po slavnim nogometnim rivalima, nalaze se u jedinstvenoj HMNL za kadete. Dinamovci dijele prvo mjesto na tablici (pet pobjeda i jedan poraz, koliko imaju i vršnjaci iz Broda 035 te Uspinjače Gimke), dok Splićani drže četvrto mjesto svega četiri boda iza Plavih. S obzirom na to da u polufunale prvenstva prolaze četiri najbolje momčadi lige, izgledno je da ovo neće biti posljednji susret futsalskih Dinama i Hajduka.

Za 'klince' oba kluba svakako će biti veliki doživljaj igrati u kultnoj hrvatskoj dvorani koja je dobila ime po jednom od naših najvećih sportaša ikada, a napomenimo kako će se isti dan, prije treninga A reprezentacije, na istom mjestu sučeliti juniori Futsal Dinama i Šibenika 1983.



Tagovi

Futsal DinamoMNK Futsal DinamoDinamo ZagrebHajdukMNK Hajduk Split

Ostale Vijesti