Drakonska kazna neizbježna: Grezdi prijeti izgon iz hrvatskog nogometa

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 01.06.20. | 14:08

Skupo će platiti nepromišljeni potez.

Jučerašnji dvoboj polufinala Hrvatskog nogometnog kupa između Rijeke i Osijeka obilježilo je suđenje Igora Pajača. Drugi žuti karton Kleinheislera i penal za Rijeku kojim su izjednačili na 2:2 doista se rijetko mogu vidjeti, stoga nije nimalo neobično da su gostujući igrači potpuno poludjeli na suca.

Pajač je teren napustio uz pratnju osiguranja, ali tu nije bio kraj. Poslije utakmice je došlo do fizičkog obračuna u kojem je Eros Grezda napao Antonija Mirka Čolaka i udario ga šakom u glavu. Intervenirala je policija, a Grezda si je učinio medvjeđu uslugu. 

Naime, prema pravilniku Hrvatskog nogometnog saveza Grezdi u najblažem slučaju prijeti kazna neigranja od dvije do šest utakmica, ali i zabrana igranja u trajanju do dvije godine ili čak isključenje iz nogometne organizacije. 

"Igrač koji fizički napadne svog ili suparničkog igrača na igralištu ili izvan njega bit će kažnjen: - zabranom igranja od dvije do šest utakmica, a u težim slučajevima, kada se utvrdi da je igrača ozlijedio ili je imao namjeru teže ozlijediti, bit će kažnjen - zabranom igranja u trajanju od šest mjeseci do dvije godine, - zabranom igranja od četiri do dvanaest utakmica ili - isključenjem iz nogometne organizacije", stoji u HNS-ovu pravilniku.

S obzirom da se radi o doista teškom prekršaju, bit će pravo iznenađenje ako će Grezda izbjeći drakonsku kaznu. 

(foto: Pixsell)


Tagovi

Eros GrezdaAntonio-Mirko ČolakHrvatski nogometni kup

Ostale Vijesti