Sanjin Strukić/Pixsell
Sanjin Strukić/Pixsell

Dosta je skrivanja, uvrede su išle i prema loži! Što bi donijela Jakirovićeva smjena?

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 21.10.23. | 23:00

Rijetko bi koji Dinamov trener preživio ovakve rezultate, ali treneri nisu najveći problem ovog Dinama

Kad smo napisali da samo budala može likovati nad smjenom Igora Bišćana, mnogi su se sprdali, proglašavali upravo nas budalama i slavili, nisu vidjeli širu sliku. Jer je upravo završilo 'mračno razdoblje' Dinamove sezone? A napisali smo tada, da bi najbolje za Dinamo bilo da je Bišćan jedini problem. On je, po svojim rezultatima i neostvarivanju ciljeva zaslužio otkaz, ali, hoće li to riješiti Dinamove probleme? Bilo je to retoričko pitanje, znali smo da neće. E sad, jesmo li mogli vjerovati da će Dinamo ispasti iz Europske lige, da će izgubiti od Ballkanija, Hajduka i Gorice? Nismo! Ali, sad unaprijed postavljamo pitanje: Bi li smjena Sergeja Jakirovića išta riješila?

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Po rezultatima, nema sumnje, nijedan trener, osim svojevremeno Zorana Mamića, ne bi preživio ovakve rezultate. Ispadanje iz Europske lige, poraz od Hajduka i Ballkanija i sad od Gorice. Tako je najlakše. Netko bi se opet sakrio iza trenera i - što dalje? Treneri, kako god se zvali, nisu najveći problem ovog Dinama. Najgora je vijest za Dinamo u ovom trenutku da je u Velikoj Gorici odigrao pristojnu utakmicu, jednu od boljih u zadnje vrijeme, a opet je izgubio. Dakle, postoji neki dublji problem. Možda je momčad limitirana? Naslušali smo se mantre zadnjih godina kako Dinamo ionako ima najbolje igrače i najbolju momčad u HNL-u i da će, na kraju, ipak biti prvak. Ali, je li ta mantra, koja je zadnjih godina bila temelj svih rasprava o 'neizvjesnosti' HNL-a i danas točna? Na koliko pozicija Dinamo danas u HNL-u ima najbolje igrače? Krenimo od golmana do napadača. U situaciji kad nema Brune Petkovića, koji je više od 50 posto ove momčadi. Razmislite, udahnite, analizirajte, ima li Dinamo najboljeg golmana lige, najbolji stoperski par, lijevog beka, krilo, napadača...

Poraz u Gorici jedan je od onih nesretnih, koji se događaju ponekad. Kad si bolji, ali ti ne ide, kad imaš više od 20 udaraca prema golu, ali svejedno izgubiš. Problem je poraza od Gorice što je došao kao dio 'paketa', s Hajdukom, Ballkanijem, Spartom... I da, potpisali bismo danas da je Jakirović bivši, ako Uprava ili tko već vlada Dinamom, ima rješenje, aduta u rukavu koji će Dinamo vratiti na pobjedničke staze. Ali, sigurni smo, takvo rješenje ne postoji. S ovom igračkim kadrom, s ovom selekcijom igrača. Jakirović je sve pokušao, mijenjao je pozicije i imena, davao svima šanse. Mijenjao je u 30.minuti, na poluvremenu, nakon sat vremena, u završnici. I griješio je u nekim situacijama, kao i svi. Prije i poslije njega. No, je li on najveći problem?

Voljeli bismo već sutra ujutro, ako ne i ranije, imati odgovor na pitanje tko je taj čovjek, koji će sigurno pomaknuti ovu momčad s mrtve točke. I iz začaranog kruga. U Velikoj Gorici, prvi put, kad je junak Ante Matej Jurić zabio za 2-1, čuli su se i povici i uvrede prema svečanoj loži, Mirko Barišić i Vlatka Peras bili su meta. Nije slučajno, netko je dobro detektirao gdje leži glavni problem. Kako to vodite Dinamo i što ste napravili da bude bolji? Za Jakirovića jamčimo da daje sve od sebe, da traži izlaz. A vi? Možete smijeniti trenera, jer nakon ovakvih rezultata to se podrazumijeva(lo). Ali, hoće li to išta riješiti? Retoričko pitanje!



Tagovi

Sergej JakirovićGNK Dinamo

Ostale Vijesti