David Klein/NEWSCOM
David Klein/NEWSCOM

Dominik Kotarski radi transfer karijere i za više od 10 milijuna eura seli na Otok!?

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 05.07.23. | 12:58

Njegove sjajne predstave na golu PAOK-a i mladih Vatrenih uskoro bi mogle doći na naplatu.

Šuška se o tome već nekoliko dana, možda čak 10-ak, ali nitko od hrvatskih i grčkih novinara koji su bili upućeni u priču nisu imali čvrstu potvrdu da bi se usudili stisnuti 'enter'. Pričekalo se malo, s tim da je onim rijetkim upućenim bilo jasno da se nešto ozbiljno kuha. A onda, kad su sve to odnekud načuli engleski mediji, krenule su sijevati bombe sa svih strana. Jer, njima potvrda, od kluba ili igrača, praktički ni ne treba. Oni svoje napišu pa onda tko će potvrditi - neka potvrdi, a tko će demantirati - neka demantira. Nije to tip novinarstva s kojim se slažu u Lijepoj našoj, ali što je tu je.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

No, na stranu sad sa malom školom novinarstva, valja se posvetiti 'priči'. A priča je ta da bi dokapetan hrvatske U21 reprezentacije, Dominik Kotarski, uskoro mogao napraviti transfer karijere! Naime, West Ham je u potrazi za novim vratarom, a nakon što su pogledali sve što su mogli pogledati, odluka je pala da je idealan čovjek za novu 'jedinicu' Čekićara Dominik Kotarski.

Areola se, usprkos osvajanju Konferencijske lige, nije proslavio prošle sezone, Fabianski je nedavno proslavio 38. rođendan pa tako ne čudi da David Moyes ovog ljeta želi dovesti novog čovjeka koji će imati glavnu riječ među vratnicama.

Iako hrvatska U21 reprezentacija nije odigrala dobar Euro za mlade, Kotarski je jedan od rijetkih koji je zaslužio 'palac gore'. Budući da su takva natjecanja raj za skaute, vjerojatno je i West Ham imao 'nekog svog' na utakmicama koje su se igrale na Giulestiju (Ukrajina, Španjolska), odnosno Ghancei (Rumunjska, s tim da je tu utakmicu branio Pandur). Iza sebe Kotarski ima dvije sjajne sezone u klupskom nogometu (Gorica i PAOK), a nakon što se dokazao u mladoj reprezentaciji, očito je da su Englezi zaključili 'to je to'. I sada, kako pišu otočki mediji, ozbiljno kreću prema realizaciji posla…

Iako 10-ak milijuna eura, koliko se navodi da bi mogla biti odšteta koju PAOK traži, nije nešto što bi trebalo predstavljati problem Englezima, 'kasica prasica' Čekićara je u sjajnom stanju. Uhvatilo se nešto novaca u Europi, a uskoro bi više od 100 milijuna eura trebalo sjesti na klupski račun kad se zgotovi transfer Ricea u Arsenal. PAOK bi tako mogao tražiti i koji milijun više za Kotarskog jer je čvrsto vezan ugovorom (do 2026.), ali navodno da bi ponuda West Hama trebala biti takva da se Grci neće htjeti 'cjenkati' kako se Čekićari ne bi predomislili.

No, West Ham nije jedini u utrci za njegovim potpisom. Možda trenutno najbolje kotiraju, ali u posljednja 24 sata tri kluba održala su razgovore s klubom oko potencijale kupovine. Budući da je prošle sezone skupio čak 18 čistih mreža u crno-bijelom dresu, jasno je da Kotarskog prati nešto više klubova. Čekićari, doduše, imaju najvećeg razloga da ga dovedu, a budući da su u svojoj povijesti već ranije uspješno surađivali ss šestoricom Hrvatima (najuspješnije Bilić i Štimac), nije nemoguće da Kotarski postane broj sedam na toj listi.

U svakom slučaju, Kotarski bi uskoro mogao skupo naplatiti svoje sjajne predstave koje kontinuirano traju posljednje dvije-tri sezone i ostvariti transfer karijere. Areola je kvalitetan vratar, Fabianski je svoje nogometu dao, ali Kotarski… Ne samo zato jer smo upoznati s njegovim kvalitetama, ali kad bismo morali birati između ove trojice, nemamo nimalo sumnje da bi 23-godišnjak rodom iz Zaboka bio najbolji izbor za gol Čekićara.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Dominik KotarskiWest HamPAOKLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2023

Ostale Vijesti