Dominacija Redsa: Nestvarne brojke Kloppovog Liverpoola

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 21.01.20. | 10:21

Dokazi kako je njemački strateg pokorio Otok.

Liverpool igra sezonu iz snova, već se na pola sezone odvojio od svojih pratitelja te ne znamo što se treba dogoditi da ne osvoje toliko željeni naslov i skinu sa sebe čuveno prokletstvo.

Posljednja njihova titula prvaka Engleske datira iz sezone 1989./1990., dvije godine prije osnivanja Premier lige, formata prvenstava kako se i danas igra.

Bili su Redsi u par sezona blizu osvajanja, posebno u Gerarrdovom zenitu, no naslov je ostao nedosanjani san, bar do ove godine. U međuvremenu su dva puta pokorili Europu, ali domaće prokletstvo nisu uspijevali skinuti.

No, dolaskom Kloppa na klupu kockice su se počele slagati, već krajem prošle godine Redsi su počeli mljeti sve pred sobom, a tako su nastavili i ove sezone. Dokaz njihove nezaustavljivosti očituje se u mnogim brojkama do kojih smo došli.

Njemački strateg je kao prvi temelj postavio Anfield kao utvrdu, teško da se tko sjeća kad su posljednji put izgubili utakmicu na svom travnjaku. Kad se odradi malo duža analiza dođe se do 51 utakmice bez poraza ili 1003 dana. No, u ovoj kategoriji Mourinho je „prešao igricu“ s čak 86 utakmica bez kapitulacije na Stamford Bridgeu, ali…

Nadalje, Redsi su moguća 93 boda osvojili čak 91, ostvarivši u 31 utakmici 30 pobjeda s tek jednim neriješenim.

 

 

Kloppova družina je zabila gol na posljednje 22 utakmice, u toj kategoriji Arsenal drži rekord od svih 38 u osvajačkoj sezoni 2001./2002..

 

 

Liverpool već sedam utakmica u nizu nije primio pogodak, što nije napravila niti jedna momčad na Otoku u zadnjih 10 godina.

No, osim što je obrana beton, ona je i efikasna. Virgil van Dijk od kad je stigao u siječnju 2018. godine postigao je osam golova za Redse, što je doseg kojim se ne može pohvaliti niti jedan branič u ligi.

 

 

Sve su to činjenice koje navijačima Liverpoola izmamljuju osmijeh na lice. Jednostavno ovo je u najmanju ruku njihova godina, razlika od 16 bodova i utakmicom manje 17 kola do kraja gotovo je ne moguće ispustiti, a pogotovo kad prezentiraš takav nogomet.

San počinje biti realnost, titula je na dohvat ruke, a prokletstvo odlazi u ropotarnicu prošlosti.

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Reuters)

 

 


Tagovi

Virgil van DijkAlissonJurgen Klopp

Ostale Vijesti