REUTERS/Murad Sezer
REUTERS/Murad Sezer

Domagoj Vida pred velikim pothvatom, to nije uspjelo nijednom Vatrenom

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 09.05.23. | 09:00

Vida je s AEK-om došao na samo korak od osvajanja naslova, a to bi hrvatskom stoperu donijelo raritetan uspjeh

Kad je lani Domagoj Vida potpisao za AEK, u jednom je intervjuu grčkim medijima otkrio što ga je privuklo u Atenu.

"U razgovoru s ljudima iz kluba osjetio sam veliki entuzijazam i fanatizam, želju za osvajanjem naslova i igranjem Lige prvaka. Kad sam osjetio s kolikom emocijom predsjednik kluba govori o AEK-u, o trofejima i momčadi, koju želi stvoriti i mojoj ulozi u njoj, pristao sam doći u AEK. Dakle, idemo po naslov", rekao je tada Vida, vjerojatno i ne sluteći da bi već u prvoj sezoni u trećem po popularnosti atenskom klubu mogao doseći ikonski status. I kolo prije kraja prvenstva doći pred vrata raja.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

AEK je, s Vidom u momčadi svih 90 minuta, u ponedjeljak na gostovanju u Solunu svladao Aris (2-1), a kako je Panathiaikos u velikog derbiju izgubio u Pireju od Olympiacosa (1-0), AEK u zadnje kolo ulazi s tri boda više od PAO-a i dovoljan mu je bod protiv Volosa na svom terenu da potvrdi taj naslov. Ludnica je bila na atenskim ulicama nakon pobjede nad Arisom, slavilo se, pjevalo, ludovalo, AEK-ovi navijači uvjereni su da se čudo u zadnjem kolu ne može dogoditi, da naslov prvaka ne može pobjeći. A time niti Domagoju Vidi raritetan pothvat među Vatrenima, nešto što nijednom našem igraču na toj razini nikad nije uspjelo.

Dakle, potvrdi li AEK u zadnjem kolu naslov prvaka, Domagoj Vida postat će prvi hrvatski nogometaš, koji će se moći pohvaliti naslovom prvaka u čak četiri različite europske države! Bio je prije AEK-a prvak s Dinamom, zatim kijevskim Dinamom i Besiktasom, osvajao, znači, prvenstva Hrvatske, Ukrajine i Turske. Ne samo to, Vida je u sve tri države u kojima je igrao prije Grčke osvojio dvostruku krunu, s Dinamom 2012., s Kijevljanima 2015. i s Besiktasom prošle godine. Sad može i to ponoviti s AEK-om, jer Atenjani u finalu Kupa igraju s PAOK-om. Vida nije, kao veliki dio Vatrenih, nikad osvojio Ligu prvaka ili Europsku ligi ili igrao finale tih natjecanja, ali, eto, može napraviti nešto što nije dosad napravio nitko od njih, biti prvak i osvajač duple krune u čak četiri različite države. Zasad je s tri naslova prvaka europskih država jednak kao i Mario Mandžukić, koji je osim s Dinamom u Hrvatskoj, bio prvak i osvajač dvostruke krune s Bayernom u Njemačkoj i Juventusom u Italiji.

Piše se Mandžukiću i naslov prvaka u Kataru s Al Duhailom, ali nije previše igrao u tom klubu, a i Katar ipak nije europska liga pa će Vida, uspije li u svom pothvatu ipak biti jedinstven. Mandžukić, pak, može se pohvaliti trofejima u čak pet država, jer je s Atleticom osvojio španjolski Superkup.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Domagoj VidaAEK Atenagrčka nogometna ligaPanathinaikos

Ostale Vijesti