Reuters/pixsell
Reuters/pixsell

VIDEO Ludnica na ulicama Atene: Vida na korak do naslova prvaka, navijači 'zapalili' grad

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 08.05.23. | 22:10

Samo jedna utakmica dijeli ih od službenog slavlja!

AEK je na korak do titule prvaka nakon večerašnjih utakmica play-offa grčkog prvenstva! Momčad našega Domagoja Vide ima tri boda prednosti nad Panathinaikosom i dovoljno mu je da ne izgubi od Volosa u nedjelju u "OPAP Areni" kako bi uzeo naslov.

Aris je već u 15. minuti zaradio penal, a realizirao ga je Andre Gray, no nakon toga su do kraja prvog dijela Tom van Weert i Steven Zuber preokrenuli stanje na semaforu u korist Vidine momčadi.

Do kraja susreta rezultat se nije promijenio, a Domagoj Vida odigrao je cijeli susret za svoju momčad.


Završnica današnjih utakmica u kojoj su u Solunu svladali Aris s 2-1, dok su "zeleni" izgubili s 1-0 od Olympiakosa dala je znak tisućama njihovih navijača da započnu proslavu na ulicama Atene.

Upravo sada oko 10.000 "žuto-crnih" već je na Eagle Squareu u atenskoj New Philadelphiji, javljaju grčki mediji i... zabava je počela.


Kolo prije kraja AEK ima 80, a Panathinaikos 77 bodova, a Panathinaikos u zadnjem kolu na domaćem terenu igra protiv Arisa.

AEK je u povijesti osvojio 12 naslova prvaka Grčke, a posljednji je put prvak bio 2018. godine. Šanse Panathinaikosa su vrlo male da postane prvak dvadeseti put, odnosno, po prvi puta nakon 2010. godine.

Osim ove titule, AEK ima priliku osvojiti i Grčki kup u čijem će finalu igrati 24. svibnja protiv PAOK-a.

(Eg/Hina)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

AEKDomagoj Vida

Ostale Vijesti