Dogovoreno: Dinamo finiširao transfer povremenog čileanskog reprezentativca koji je igrao u juniorima Reala

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 09.09.20. | 17:02

Novo pojačanje na Maksimiru.

Kako prenose čileanski mediji AS i DNA Radio, zagrebački Dinamo je dogovorio transfer Benjamina Kuscevica, 24-godišnjeg stopera koji je prije nešto manje od dvije godine debitirao za reprezentaciju Čilea.

Kuscevic je nogometno odrastao u tamošnjem Universidad Catolici, hrvatskih je korijena, a sezonu 2014./15. proveo je na posudbi u mladoj momčadi madridskog Reala.

Prema napisima tamošnjeg DNA Radija, Kuscevic će potpisati petogodišnji ugovor s Modrima, a koliko će prvak Čilea zaraditi od ovog transfera još nije poznato. Universidad Catolica je osvojila 16 prvenstvenih titula u posljednjih 20 godina, a Kuscevic je bio jedan od nositelja igre kroz posljednjih pet godina otkako se vratio iz španjolske prijestolnice.

Zanimljivo, prošlog ljeta je Kuscevic bio blizu prelaska u redove Bayera iz Leverkusena, ali cijela se stvar izjalovila te će on sada karijeru nastaviti na Maksimiru.

Za Čile je debitirao u prijateljskoj utakmici protiv Hondurasa, a od tada nije upisao reprezentativni nastup, iako mu je karijera najviše krenula uzlaznom putanjom upravo prošle sezone. Prema Transfermarktu njegova cijena iznosi milijun eura, a Plavi će isplatiti dva i pol milijuna dolara prenosi DNA Radio.

Službena objava transfera trebala bi uslijediti kroz nekoliko dana, tvrdi spomenuti čileanski medij.

 

(Foto: Action Images)


Tagovi

Benjamin KuscevicČileanska nogometna reprezentacijaUniversidad Catolica

Ostale Vijesti