Milan Sabic/PIXSELL
Milan Sabic/PIXSELL

Dogovorena korporacija za HNL: Utakmice će ostati na MAXtv-u, ali neće ih više prenositi Arenasport

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 16.02.22. | 08:00

HRT će dobiti pravo prenošenja jedne utakmice po kolu, najvjerojatnije nedjeljom, a moći će izabrati i neke derbije, kojih u četverokružnom natjecanju ima dvostruko

Iz vrha Hrvatskog nogometnog saveza je potvrđeno, zasad samo neslužbeno, da tvrtka Endorphin Magine neće dobiti TV prava za Hrvatsku nogometnu ligu od sljedeće sezone (1. srpnja), ali da će novi partner klubovima jamčiti između 50 i 60 milijuna kuna po sezoni, od čega prvoligašima između 50 i 55 milijuna, dakle oko 7 milijuna eura, kako je Germanijak još dan ranije doznao.

Potvrdio je visoki izvor iz Saveza da će novi-stari nositelj TV prava biti HT, ali ovaj put u korporaciji s jednom kladionicom i Hrvatskom radiotelevizijom. Dakle, po svemu sudeći, HNL više neće prenositi Arenasport i HNTV, ali neće ni Sportklub. Formirat će se novi programi, a bit će dostupni pretplatnicima MAXtv-a. Dakako, i preko mobilne aplikacije.

Doduše, nikakav novi ugovor još nije potpisan, pregovara se između ostalog o duljini (tri, četiri ili pet godina), ali visoka politika očito je blagoslovila navedeni plan predsjednika Saveza Marijana Kustića, da Hrvatska nogometna liga (valjda i Kup) ostane u domaćim rukama. Saznajemo i da bi se HNS trebao službeno očitovati tijekom dana.

Vijest koje će mnoge starije poklonike nogometa, da ne kažemo nostalgičare, obradovati jest da će HRT dobiti pravo prijenosa jedne utakmice po kolu, najvjerojatnije nedjeljom, a vjerojatno će si HTV moći izabrati i neke derbije, kojih, Bogu hvala, u četverokružnom natjecanju u Ligi s 10 klubova koja ima 'veliku četvorku' barem neće nedostajati.

Ne zaboravimo podsjetiti da od sljedeće sezone Prva liga mijenja ime, zasad je radni naslov Elitna liga, ali ime će dobiti po sponzoru, vjerojatno nekom iz spomenute novoosnovane korporativne tvrtke. Drugi rang natjecanja imat će 12 članova i zvat će se Prva liga, a treći će se zvati Druga liga i imati 16 klubova. Savez će drugom i trećem rangu sufinancirati mnoge troškove, poput sudaca i prijevoza.


Tagovi

Prva HNLHNLDruga HNL3. HNLHNSHrvatski nogometni savezMarijan KustićArenaSportSportKlubHNTVtelevizijska pravatelevizija

Ostale Vijesti