Milan Šabić/Pixsell
Milan Šabić/Pixsell

Dogovoren transfer Tibora Halilovića, poznati klub i odšteta

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 27.12.20. | 08:37

Igrač će uskoro realizirati svoj drugi inozemni angažman u karijeri.

Posljednjih dana se dosta pisalo o interesu inozmenih klubova za Rijeka centralnog veznjaka Tibora Halilovića.

Navodilo se da postoji interes iz Nizozemske i Italije, a današnje Sportske novosti donose kako 25-godišnjak odlazi u Heerenveen za milijun i pol eura. Realizacija je to posla o kojem se ponešto šuškalo još ljetos, no Halilović je imao nesreću da ozljedi koljeno u sudaru prezimenjakom Dinom Halilovićem u prvenstvenom okršaju s Lokomotivom u Kranjčevićevoj.

U ovom nizozemskom klubu najveći je trag od hrvatskih igrača ostavio Danijel Pranjić koji je tamo igrao fantastični i čime si je priskrbio transfer u Bayern. Također, Tibor nije prvi Halilović koji bi zaigrao tamo s obzirom da je donedavno na posudbi iz Milana baš u Heerenveenu boravio 'hrvatski Messi' Alen Halilović, kojemu je zapravo i dobro krenulo ali mu je pandemija poremetila momentum u tom trenutku karijere.

Tibor je rodom Zagrepčanin, dijete Dinama, a nakon što je prešao u Lokomotivu, 2017. po prvi put je otišao u inozemstvo u poljsku Wislu Krakow. Tamo nije dobio minutažu koju je očekivao te se nakon dvije sezone vratio u HNL, odnosno u Rijeku. Posjeduje kvalitetu kojom je zadobio ulogu dirigenta Rijekinog veznog reda, bio je strijelcem u oba finala Kupa i pobjedama nad Dinamom.

Prva ponuda od milijun i pol eura, i to onda od Ferencvarosa, na klupsku je adresu stigla već nakon pola godine Halilovićeva boravka na Rujevici, ali je odbijena. No uvjeti pandemije malo su promijenili način razmišljanja i Riječai gledaju kako da unovče neke od vedeta i klubu donesu financijsku stabilnost. Ugovor veznjaka za klub veže do ljeta 2021., a vrijednost mu je 800 tisuća eura po Transfermarktu što znači da će se u blagajnu sliti praktički dvostruki iznos.


Tagovi

Tibor HalilovićHNK Rijekanogometni transferiHeerenveen

Ostale Vijesti