Marko Prpić/Pixsell
Marko Prpić/Pixsell

Dodatan motiv: Dinamo u 14 dana gostuje kod klubova koji su mu uzeli čak 12 bodova!

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 11.04.24. | 08:20

U Velikoj Gorici Modri su jesenas izgubili utakmicu, koja je Sergeju Jakiroviću najteže pala od svih dosadašnjih poraza

"Od svih poraza možda mi je najteže pao onaj u Velikoj Gorici. Izgubili smo utakmicu, u kojoj smo bili dobri, vodili 1-0 i kontrolirali susret, a onda izgubimo golom u zadnjoj minuti. Za tim bodovima najviše žalim.", rekao nam je jednom prilikom Sergej Jakirović. Dinamov trener u subotu (19 sati) vraća se na mjesto te nesreće, s druge strane bit će njegov kum Rajko Vidović i rasterećena, ali sigurno motivirana Gorica.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

No, motiviran će biti i Dinamo, kojemu je svaka od osam utakmica do kraja prvenstva - finale. Znamo sve o toj borbi za naslov, Dinamo zaostaje pet bodova za Rijekom, uz utakmicu manje, a ključni, međusobni dvoboj igra se 5.svibnja na Rujevici. Međutim, do Rujevice Dinamo mora odraditi još četiri utakmice, u samo 14 dana triput će gostovati i odigrati zaostali susret s Varaždinom u Maksimiru, a upravo je na tim gostovanjima, koja ga čekaju prije Rijeke, Dinamo ove sezone neplanirano posijao bodove. U Kranjčevićevoj kod Lokomotive, u Velikoj Gorici te Varaždinu, Modri su dosad prosuli sedam bodova. Osim tog neočekivanog poraza u Gorici, odigrali su jako dobro poluvrijeme u Varaždinu i nisu uspjeli zabiti, a onda se opet u nadoknadi 'vadili' i izvukli remi (1-1). U Kranjčevićevoj su kod Lokomotive odigrali 2-2, vraćajući se dvaput iz rezultatskog minusa, a 'lokosi' su uzeli Modrima još i ona tri boda u Maksimiru (0-3). I Gorica je još ljetos, sa Željkom Sopićem na klupi, u Maksimiru odigrala 0-0. Ukupno, 12 bodova su Dinamu oduzeli klubovi s kojima će se susresti prije derbija na Rujevici. Ako znamo da je Dinamo dosad izgubio 24 boda u prvenstvu, lako je izračunati da su Gorica, Lokomotiva i Varaždin zaslužni za polovicu tog ulova. Ili, prevedeno, Gorica, Varaždin i Lokomotiva 'oteli' su Dinamu jednak broj bodova kao Hajduk, Rijeka i Osijek. Zanimljivo, Željko Sopić mogao bi na kraju do naslova prvaka zahvaljući bodovima, koje je Dinamu uzeo s Goricom u Maksimiru, kad je trener Modrih bio Igor Bišćan.

Nedvojbeno, imat će Dinamovi igrači dodatan motiv, ako im on uopće i treba. Gorica je prvi dužnik, iako je momčad Sergeja Jakirovića već naplatila dobar dio tog duga. U prvenstvu je ovog proljeća Dinamo u Maksimiru slavio 2-0, a u Kupu na istom mjestu dvostruko više (4-0). A u subotu će odigrati u Velikoj Goricu vrlo važan dvoboj, u kojemu nema pravo ni na kakav posrtaj. Kao prije dvije godine, kad je u debiju Ante Čačić na klupi Dinamo slavio golom Ademija (1-0) i osovio se na noge nakon poraza na Poljudu te krenuo u završni juriš na naslov. Takav se novih zamah kod Gorice očekuje i sad! Pa onda dva Varaždina, Lokomotiva... Momčad, protiv kojih je Dinamo najviše posrtao ove sezone, sad ne smiju biti ništa drugo nego samo usputne prepreke do konačnog obračuna na Rujevici!



Tagovi

GNK DinamoHNK GoricaHNLHrvatska nogometna ligaSergej Jakirović

Ostale Vijesti