Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

'Bomba' iz Maksimira: Dario Šimić vraća se u Dinamo! Imat će volontersku funkciju

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 10.04.24. | 21:28

U Maksimiru su dobili obećanja iz Grada da početkom iduće godine kreće izgradnja Kranjčevićeve i da će taj stadion biti završen u roku. Modri bi sredinom 2026. mogli privremeno preseliti tamo

Nove kadrovske vijesti iz Dinama, nova se vlast ekipira, Izvršni odbor održao je svoju treću sjednicu. Velimir Zajec dobio je predstojnika svog Ureda, to je postao Sanjin Španović, bivši novinar i publicist, koji je bio Zajecova desna ruka i u presjedničkoj kampanji, uostalom, napisao je i Zajecovu biografiju. On će na toj funkciji biti dok je Zajec predsjednik, dakle, mandat mu je vezan izričito za njega, a bavit će se operativnim poslovima kluba.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Najveća novost sa samog IO-a je da se u klub vraća Dario Šimić. Bivši član Uprave i neformalnim sportski direktor bit će dopredsjednik Odbora za sponzorstvo, od kojega se očekuju veliki rezultati u budućnosti. Šimić će, kao i svi ostali članovi svih odbora, pomagati volonterski, znači, bez financijske naknade. Od Šimića se, kao i od ostalih, očekuje da svojim poznanstvima i poduzetničkim iskustvom Dinamo približi potencijalnim sponzorima. Uz njega i predsjednika Odbora Zrinka Hržića, na toj će problematici raditi i Marko Njavro, član Uprave Francka, zatim Mario Petrović, predsjednik Uprave Millenium promocije i bivši predsjednik Cibone, član Dinamove Skupštine Robert Penezić, odvjetnik Igor Arlović te Hrvoje Slade, aktualni voditelj odjela za sponzorstva. Dinamo je na utakmici s Istrom ugostio 40 'poslovnjaka' u loži Zrinjevac, družili su se s klupskim legenadama, a tu će praksu Modri nastaviti i u preostalim utakmicama sezone. Cilj je, naravno, približiti Dinamo uglednim biznismenima. Zato će se poraditi i na tome da se 'pojača' hospitality u svečanim ložama Maksimira, da se taj segment digne na još višu razinu.

A kad već pričamo o infrastrukturi, bilo je na IO-u govora i o njoj. Direktor stadiona Miljenko Sakoman izvijestio je članove IO-a o stanju infrastruktrure u Maksimiru, što bi trebalo učiniti i popraviti, što klub može napraviti po tom pitanju, prije nego što krene gradnja novog stadiona. Iz odbora za stadion, pak, izvijestili su o sastanku kod gradonačelnika Tomislava Tomaševića, od Grada su dobili čvrsto obećanje da će izgradnja stadiona u Kranjčevićevoj krenuti najkasnije početkom iduće godine i da bi trebao biti završen u roku, dakle, do sredine 2026. godine. Tada bi Dinamo preselio u Kranjčevićevu, to bi bio njegov zamjenski stadion dok se ne napravi novi Maksimir. Nema druge opcije, onog dana kad se završi Kranjčevićeva, a ta obećanja iz Grada kažu da hoće i kad se krene graditi Maksimir, Dinamo će igrati svoje utakmice u Ulici pjesnika. Nije pritom poznato hoće li Lokomotiva igrati svoje utakmice u Maksimiru, dok se gradi Kranjčevićeva, navodno to nije jedina opcija, odnosno, izglednije je da će 'loksa' biti domaćin na nekog drugom stadionu. Ali, o tom potom. Povelo se već i pitanje kampa, gdje bi Dinamo živio dok se gradi Maksimir, jedna od mogućnosti je Zagrebello, ali nije jedina, prema informacijama iz Maksimira postoje još dvije moguće lokacije. Ali, o tome se počelo razmišljati i pričati, što znači da bi pomaka oko novog stadiona ipak moglo biti. Nadajmo se!

U Dinamu su krenuli i s financijskim analizama, prije svega dospjelih i nedospjelih potraživanja, o planu i realizaciji financijskih planova za ovu godinu, o tome konkretnije neki drugi put, kad konkretne brojke i budu poznate.



Tagovi

GNK DinamoDario ŠimićStatut GNK DinamoSkupština GNK Dinamo

Ostale Vijesti