Reuters/Lee Smith
Reuters/Lee Smith

Dobre vijesti za hrvatskog stopera: Benković uvršten u Leicesterov kadar za Europsku ligu

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 06.09.21. | 16:32

S popisa je ispao igrač vrijedan 40 milijuna eura

Iznenađenje u redovima Leicestera. Trener Lisica Brendan Rodgers odlučio je Filipa Benkovića uvrstiti u popis igrača koji će konkurirati za susrete momčadi u Europskoj ligi. Činilo da se bivši stoper Dinama u klubu nema budućnost, zadnju je utakmicu odigrao još u siječnju 2020., ali okolnosti su se promijenile i 24-godišnjak možda dobije svoju šansu.

James Justin i Wesley Fofana ozlijeđeni su, dok Papy Mendy vjerojatno odlazi, pa zbog toga nisu upali na popis kojeg čine 24 imena. Stopera Fofana, koji na Transfermarktu vrijedi 40 milijuna eura, neće biti najmanje do kraja godine, a Justin mora mirovati do listopada, kada se vraća punim treninzima.

Benković je bio na pripremama Leicestera, ali je propustio posljednju utakmicu momčadi, koja je putovala na prijteljski ogled s Norwichem. Ipak, sada se tako pojavio na listi konkurenata za europsku utakmicu protiv Napolija na domaćem terenu idućeg tjedna.

Otkako je iz Dinama 2018. stigao u Leicester za 14 i pol milijuna eura, Benković je bio na čak četiri posudbe, redom u Celticu, Bristolu, Cardiffu i belgijskom Leuvenu. Za ekipu s King Power Stadiuma upisao je svega dva nastupa, odnosno ukupno 95 minuta i postalo je jasno da je odlazak jedna od opcija. Hoće li nakon više od godinu i pol ponovno dobiti priliku, tek ćemo saznati.


Tagovi

Filip BenkovićLeicesterBrendan RodgersEuropska liga

Ostale Vijesti