Andrew Couldridge/Action Images
Andrew Couldridge/Action Images

Prošle sezone je s Ćorlukom bio u Lokomotivu, a sad se vraća u Srbiju

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 06.09.21. | 16:08

U svojoj bogatoj karijeri igrao je za Chelsea, PSV, HSV, Palermo, Lokomotiv…

Nekadašnja velika nada srpskog nogometa koji je sa 17 godine postao igrač Chelseaja u transferu vrijednom 5.2 milijuna eura, Slobodan Rajković, danas je postao novi igrač TSC Bačke Topole.

Bivši reprezentativac Srbije s iznimno bogatim životopisom iza sebe ima veoma dobru karijeru, a s 32 godine odlučio je kako je ovo idealno vrijeme da se vrati doma i pomogne ambicioznom superligašu iz Bačke Topole u ostvarenju njihovih ciljeva. Rajković u klub stiže kao slobodan igrač nakon što mu je istekao jednogodišnji ugovor s Lokomotiv Moskvom u koju je došao prije godinu dana iz Perugije.

Rajković igra na mjestu središnjeg braniča, a ovaj stasiti stoper je povremeno znao biti korišten i na mjestu lijevog beka. U svojoj iznimno bogatoj karijeri igrao je za klubove kao što su Chelsea, PSV, HSV, Palermo i Lokomotiv, a može se pohvaliti i s 19 nastupa za Orlove.

Iako sva ova imena klubova jasno oslikavaju da je Rajković bio izvrstan igrač, on ipak nije dosegao one visine koje su mu se predviđale kad je bio tinejdžer. U karijeri je, dosad, promijenio 10 klubova, a TSC Bačka Topola će mu biti 11.

U susjedstvu je vijest o povratku Rajkovića u srpsku Superligu odjeknula poput prave bombe, a sve iz razloga jer o njegovom potencijalnom novom klubu nije bilo ni traga ni glasa otkako je postao slobodan igrač.

Rajković je u dva navrata osvajao Erediviziju, a to su mu ujedno i jedina dva trofeja u karijeri. Prvo mu je to pošlo za rukom dok je branio boje PSV-a (07/08.), a onda i dvije godine kasnije kad opet kao posuđeni igrač Plavaca igrao za Twente.

Rajković je prošle sezone u dresu Lokomotiva skupio devet nastupa, od kojih su četiri bila u Ligi prvaka. U novom će ga klubu voditi bivši srpski izborni Mladen Krstajić koji je na čelu TSC-a od siječnja ove godine, a da se u Bačkoj Topoli stvara momčad za vrh srpskog nogometa vidi se i po pojačanjima koja su dovedena ovog ljeta, s tim da je šteta da je klub prodao Nenada Lukića u Honved za 350 tisuća eura budući da je prošle sezone bio jedan od najboljih igrača Superlige (38 nastupa, 18 golova, 13 asistencija).

Nakon prvih sedam kola TSC je treća momčad prvenstva s istim brojem bodova kao i drugoplasirana Zvezda, s tim da je Stankovićeva momčad odigrala jednu utakmicu manje.


 


Tagovi

Slobodan RajkovićBačka Topola

Ostale Vijesti