Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Dobre vijesti za Dinamo: Opasni Cipranin napustio Ludogorec

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 04.08.22. | 18:54

Trebao je igrati i uzvrat na Maksimiru, no Japanci su inzistirali na transferu.

Ciparski napadač Pieros Sotirou jedan je od najopasnijih igrača Ludogoreca, u što se Dinamo itekako uvjerio prošli utorak kada je na jedvite jade izvukao pobjedu u Razgradu.

Ovaj 29-godišnji napadač još prije prve utakmice dogovorio je transfer u Sanfrecce Hiroshimu, no Ludogorec je uspio isposlovati da Sotirou ostane u Razgradu do kraja trećeg pretkola Lige prvaka, odnosno dvije utakmice za zagrebačkim sastavom. To je već i tada zvučalo prilično nerazumljivo, jer nogomet je nepredvidljiv sport. Jedan krivi korak i Sotirou se mogao ozlijediti, samim time Hiroshima je mogla ostati bez pojačanja kojeg je platila dva milijuna eura i dala mu plaću od 900 tisuća po sezoni.

No, nakon 1:2 poraza u prvoj utakmici u Razgradu, došlo je do obrata. Hiroshima je inzistirala na to da Sotirou odmah doputuje u Japan i potpiše ugovor sa svojim budućim klubom.

Ciprana, dakle, neće biti na Maksimiru, a to je potvrdio i direktor Ludogoreca Georgi Karamandžukov.

Umjesto njega u vrhu napada Ludogoreca u Zagrebu očekuje se 21-godišnji brazilski napadač Igor Thiago koji je u Ludogorec stigao u veljači, na proljeće je u šest utakmica zabio četiri gola, a u tekuću sezonu je također ušao jako dobro i u prvih šest utakmica zabilježio po tri gola i asistencije. Ukupni učinak mu je, dakle, sedam golova i četiri asistencije u 12 utakmica za Ludogorec.

Dvoboj na Maksimiru igra se u utorak, 9. kolovoza.

(N.R.)


Tagovi

LudogorecDinamo ZagrebGNK DinamoLiga prvaka

Ostale Vijesti