Jason Cairnduff/Action Images
Jason Cairnduff/Action Images

Dobitnik Zlatne lopte novi trener Parme?

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 05.10.21. | 10:06

Stanku Juriću i Gigiju Buffonu moglo bi se pridružiti još jedno poznato ime?

Posljednja četiri kola Serie B nisu se rasplela obnako kako su se u Parmi nadali. Porazi od Cremonesea i Ternane, te remiji s Pisom i SPAL-om smjestili su ih u donji dio tablice. Kako to u svijetu nogometa obično biva, stolica pod trenerom Enzom Marescom odmah je počela podrhtavati. Naročito je bolan bio posljednji remi sa SPAL-om u kojem su u zadnjih desetak minuta prosuli vodstvo od 2:0.

Kako javlja Gazzetta, uprava je sada počela ispipavati potencijalna rješenja na trenerskoj poziciji. Jedan od prvih poziva uputili su Fabiju Cannavaru, klupskoj ikoni, te svjetskom prvaku i dobitniku Zlatne lopte iz 2006. godine. Ovaj rođeni Napolitanac u svojoj prebogatoj karijeri najviše nastupa prikupio je upravo u Parminom dresu. U zlatno doba Serie A činio je dio legendarne klupske generacije zajedno s ljudima kao što su Hernan Crespo, Juan Sebastian Veron, Lillian Thuram, Gigi Buffon, naš Mario Stanić i drugi.

Odnedavno je Cannavaro bez angažmana, nakon što je prije nekoliko dana dogovorio prekid suradnje s kineskim Guangzhouom. Kako je objasnio medijima, nije bio zadovoljan opadanjem razine kvalitete u kineskoj ligi, kojoj je kumovala pandemija i novi pravila poput salary capa. Guangzhou je bio prisiljen otpustiti neke ključne igrače kao što su vbrazilci Paulinho i Talisca. Fabio je otvoreno je naglasio kako bi htio da mu sljedeći angažman bude u Europi.

Nakon sedmogodišnjeg trenerskog staža u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Saudijskoj Arabiji i Kini, možda je došlo vrijeme da ovui stopersku legend ponovno gledamo u Europi, ovoga puta pored terena. Gianluigiju Buffon tako više ne bi bio najstarije lice u svlačionici, već bi kao kapetan postao produžena ruka svog pet godina starijeg prijatelja.


Tagovi

Fabio CannavaroParmaItalija

Ostale Vijesti