Dobar posao u Italiji: Milan u jednom danu prodao tehnološki višak i zaradio 58 milijuna eura

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 30.01.20. | 08:40

Boban i Maldini konačno se istaknuli sjajnim poslovima.

Velika čistka traje na San Siru. Kaotična sezona prožeta očajnim igrama i rezultatima u Serie A davno je upalila crveni alarm u redovima Rossonera, a klub koji je proteklih godina doveo bezbroj promašenih "pojačanja", sada se tih istih pokušava riješiti i zamijeniti ih boljima. 

Već ranije otišli su Fabio Borini, Mattia Caldara i Pepe Reina, a jučerašnji dan bio je vrlo efikasan u prijestolnici mode. Naime, dogovorena je prodaja Krzystofa Piateka, koji će za 28 milijuna eura pojačati Herthu. Poljak je već u Berlinu gdje ga dnaas čeka liječnički pregled i potpis ugovora. On je prošle zime za 38 milijuna eura kao prava senzacija Serie A stigao iz Genoe, ali na San Siru se uklopio u sivilo i niti blizu tako efikasan nije bio. 

Druga jučer dogovorena prodaja je ona Ricarda Rodrigueza. Iskusni Švicarac bio je sve dogovorio s Fenerbahceom, ali Turci su zbog financijskog fair-playa odustali od tog transfera. To je iskoristio PSV koji ga je u Eindhoven doveo na posudbu s obvezom otkupa za šest milijuna eura. 

Osim ovog dvijca, San Siro je napustio i krilni napadač Suso. On je ove sezone također bio daleko od svojih najboljih izdanja, a formu za potencijalno mjesto u španjolskoj reprezentaciji na Europskom prvenstvu pokušat će uhvatiti u Sevilli. Službeno je potpisana posudba na 18 mjesecu, no Talijani su u taj ugovor ubacili dobre klauzule zbog kojih će otkup ugovora vrlo vjerojatno biti samo pitanje vremena. U teoriji ovo je samo posudba s pravom otkupa, ali ako Suso odigra određen broj utakmica u sljedećih godinu i pol, to pravo postaje obaveza, a Milan će inkasirati 21 milijun eura fiksno + još tri milijuna u bonusima. 

Sve skupa, Milan je trojac koji je ostao bez perspektive u njihovom dresu uspio u jednom danu uvaliti novim poslodavcima za čak 58 milijuna eura. Složit će te se, sjajan posao Bobana i Maldinija

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Reuters)


Tagovi

SusoRicardo RodriguezKrzysztof Piatek

Ostale Vijesti