Goran Stanzl/Pixsell
Goran Stanzl/Pixsell

Dinamovi navijači 'napali' Lokomotivu, s Kajzerice poručuju: "Prodavat ćemo karte dan duže, a cijene su iste za sve!"

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 06.02.24. | 11:00

Interes za utakmicu Lokomotive i Dinama je velik, a priča oko prodaje karata i cijena naljutila je Dinamove navijače. No, s Kajzerice su reagirali

Da je netko prije nekoliko godina rekao da će utakmica Lokomotive i Dinama biti sportska tema tjedna u Zagrebu, nema onoga tko se ne bi nasmijao. Ali, eto, okolnosti su se tako namjestile i premda se susret igra u subotu, već od ponedjeljka priča se o toj utakmici u Kranjčevićevoj.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Inače, da se vratimo na utakmicu s Goricom. Službeno je na tribinama Maksimira bilo 6803 gledatelja, što je sama po sebi, za Dinamove utakmice u HNL-u, respektabilna brojka. No, na društvenim mrežama i u usmenoj predaji mnogi tvrde da je ta brojka sigurno bila veća, da se na sjevernu tribinu djelomično ulazilo bez registracije na brojačima i da je i vizualno činilo da je na stadionu možda i više od osam tisuća gledatelja.

Ambijent je bio odličan, podrška momčadi glasna svih 90 minuta, Zagreb se probudio, Dinamovi navijači shvatili su da moraju dolaziti na stadione, da moraju 'gurati' momčad, jer je to važno u borbi za naslov prvaka. I sad dolazimo do tog dvoboja s Lokomotivom. Nakon što su 'lokosi' u onoj zaostaloj utakmici prije dva tjedna slavili u Maksimiru (0-3), zaintrigirali su nogometnu javnost, a Dinamove igrače, doznajemo, posebno motivirali. U maksimirskoj svlačionici revanš se očekuje kao finale Lige prvaka. A taj poraz, na krilima i ove pobjede i atmosfere protiv Gorice, stvorio je i veliki interes navijača za tu utakmicu. Stoga su mnogi 'napali' Lokomotivu, kad je u ponedjeljak objavila da će se ulaznice prodavati samo u petak (14-18 sati) i subotu (od 14 sati). Utakmica se igra u 17.10. K tome, Lokomotiva je objavila i da su cijene 15 eura za Zapad te 10 eura za Istok, što je, također, izazvalo revolt kod dijela navijača, optužili su Lokomotivu da je 'bezobrazno' podignula cijene za ovu utakmicu, a k tome ostavila malo vremena da svi zainteresirani kupe ulaznice. Tko bi rekao, kakav rivalitet!?

Međutim, u utorak smo potražili objašnjenje na Kajzerice, iz Lokomotive su ovako reagirali:

"Prvo ću reći da će se ulaznice moći kupiti već od četvrtka, dakle, dan duže i vjerujem da će svi oni koji žele uspjeti doći do karata. A što se tiče cijena... Nismo povisili cijene samo za Dinamo, takve će cijene vrijediti čitavu polusezonu. Kako za utakmicu s Varaždinom, Osijekom ili Belupom, tako i za Dinamo i Hajduk. Rastu troškovi organizacije utakmica, osiguranja i procijenili smo da je to povećanje normalno", kazao nam je Dennis Gudasić, izvršni direktor Lokomotive.

I službeno, Lokomotiva je objavila:

"Zbog velike zainteresiranosti za susret između Lokomotive i Dinama, pretprodaja ulaznica će krenuti u četvrtak, 08.02. u radnom vremenu blagajne od 14:00 – 18:00 h za zapadnu i istočnu tribinu."



Tagovi

GNK DinamoNK LokomotivaHNLHrvatska nogometna ligaKranjčevićeva ulicaulazniceCijene ulaznica

Ostale Vijesti