REUTERS/Miguel Vidal
REUTERS/Miguel Vidal

Dinamovac pred utakmicu generacije: Došli smo pobijediti pred 50 tisuća Portugalaca

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 28.03.22. | 22:32

Makedonci jašu na valu euforije koji je zahvatio cijelu zemlju

Pobjedu u Palermu nad Italijom su već ostavili iza sebe i sada s nestrpljenjem pripremaju novo iznenađenje – Sjeverna Makedonija večeras u Portu od 20.45 traži prolazak na Svjetsko prvenstvo. Makedonci jašu na valu euforije koji je zahvatio cijelu zemlju, svjesni su da su kvalitetom skromniji od skupocjenog domaćina, ali to ih ne sprječava da nastave sanjati.

Izbornik Blagoja Milevski je biranim riječima pričao o Portugalcima, no odmah je dodao i kako njegovi igrači nisu stigli na izlet u Portugal.

„Ne treba trošiti riječi na kvalitetu Portugala. To su sve veliki igrači i ne bih nikog izdvajao. Ipak, nismo ovdje došli kao turisti, već da uživamo u trenutku i naravno da pobijedimo. Nitko na svijetu nije očekivao da će Makedonija biti u baražu i na korak od Svjetskog prvenstva. Mali smo u odnosu na ostale, ali uživamo u ovim trenucima. Spremni smo“, rekao je i nastavio.

„Očekujemo da uživamo i da pobijedimo. Nemam dilema oko početnog sastava, ali ovaj meč će biti drugačiji od onog s Italijom. Portugal igra drugačiji nogomet, no naši igrači su pokazali da mogu igrati s ovakvim selekcijama. Tko će ići u Katar? Reći ću vam sutra“, dodao je.

Pored njega je na najavnoj press konferenciji sjedio i član Dinama Stefan Ristovski koji je okupljenim novinarima prenio razmišljanja svlačionice, nedvosmisleno poručivši kako su Makedonci spremni za povijesni okršaj.

„Ovo nam je najvažnija utakmica u karijerama. Svijet nije vjerovao da ćemo mi danas sjediti ovdje. Ova momčad ima nešto posebno u sebi, nešto što drugi nemaju. Spremni smo za ovo veliko finale“, rekao je Ristovski.

„Došli smo pobijediti pred 50 tisuća Portugalaca. Dobro poznajem ovu zemlju, sin mi je rođen ovdje, imam dosta prijatelja, ali sutra nikog ne poznajem. Prijateljstvo s Brunom Fernandesom sutra će biti pauzirano tijekom utakmice. Ovo može biti najveća utakmica u povijesti makedonskog sporta. Bez obzira što se dogodilo sutra, nećemo se zaustaviti u narednim godinama“, zaključio je Ristovski.


Tagovi

Sjeverna MakedonijaPortugalStefan Ristovski

Ostale Vijesti