Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Dinamov mercato: Kouao još nije potpisao, Modri razmišljaju o Rogu, a zbog Perićeve ozljede mogao bi doći i jedan stoper!

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 02.02.24. | 10:23

Odužila se formalizacija transfera desnog beka iz Metza, a u Maksimiru imaju još ideja za prijelazni rok

Koffi Kouao u petak oko 10 sati još nije službeno igrač Dinama. Odužila se formaclizacija tog transfera desnog beka iz Metza, mora obaviti još drugi dio liječničkog pregleda i valjda će tijekom dana konačno potpisati za Modre. Prema informacijama Germanijaka, igrač iz Obale Bjelokosti, trebao bi potpisati na tri i pol godine. No, pričekajmo još dok sve ne bude gotovo, nikad se ne zna može li se nešto zakomplicirati, poučeni iskustvom onog ljetnog, ali i ovog zimskog mercata, pušemo na hladno. Ne bi bilo prvi put da posao u zadnji tren propadne.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Inače, kroz maksimirske se zidove probila i informacija da u Dinamu razmišljaju o Marku Rogu. Baš tako - razmišljaju. Vijest da bi bivši Vatreni mogao doći na Rujevici, pokrenula je motore u Dinamu i moguće je da će i maksimirski klub doći pred Roga s ponudom. Strah je vrag, mogli bismo tako reći. Očito u Dinamu, nakon što su propustili Brekala, već ranije Pjacu, Pašalića..., razmatraju svakog igrača i ne žele ga olako prepustiti pa tako ne žele i da Rog ode u Rijeku, a da ga nisu barem pokušali dovesti. Doduše, pitanje je što bi Marko Rog, koji se još oporavlja od treće operacije koljena i pitanje je kad će se i u kakvom stanju vratiti na teren, mogao donijeti Dinamu u završnici sezone. No, kažemo, u Dinamu razmatraju njegov potencijalni dolazak.

Nadaju se još i Ryanu Kentu, tom lijevom krilu iz Fenera. Englez je, čini se, 'luda glava', ne želi nikamo iz svog kluba, u zadnji mu je tren propao i transfer u Lazio, navodno jer mu Fener nije htio isplatiti ono što treba. Kent je odbio brdo ponuda tijekom siječnja, sad mu je ostalo malo mogućnosti, Dinamo je jedna od njih. Njemu dosad nije bila zanimljiva, ali, tko zna, možda ga Fener natjera na odlazak pa i Maksimir postane primamljiv. Ali, teško je da bi se to moglo dogoditi danas ili sutra, pitanje je hoće li se uopće dogoditi.

A ni to možda neće biti kraj prijelaznog roka u Dinamu. Naime, ozljeda Dine Perića je, izgleda, ozbiljnija no što se mislilo. Ozlijedio se još na pripremama, na utakmici s Triglavom u Rovinju, prošla su već više od tri tjedna, a Perića i dalje nema u kadru. Možda će morati i na jedan rutinski zahvat na koljenu, no, koliko god bio rutinski, očekuje se da ga neće biti još neko vrijeme, stanka bi se ukupno mogla produžiti na gotovo dva mjeseca. A onda još dok uhvati ritam, uđe u formu... Stoga nije isključeno da će Dinamo pokušati dovesti i još jednog stopera. Ostao je Jakirović bez Perića i Boška Šutala, s Bernauerom ne računa ozbiljno, tu su mu još Živković, Theophile i Perković, koji bi dolaskom Ogiware mogao više zaigrati na stoperskoj poziciji. Ali, ući u završnicu sezone s trojicom zdravih stopera veliki je rizik, zato u Maksimiru 'češljaju' i taj dio tržišta.

No, prvo i osnovno - Koffi Kouao. Valjda će danas potpisati.



Tagovi

GNK DinamoDino PerićMarko RogSergej JakirovićKoffi KouaoHrvatska nogometna ligaZimski prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti