GNK Dinamo
GNK Dinamo

Dinamo odao počast legendi Krasnodaru Rori

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 17.11.20. | 16:21

Na Maksimiru su se od Krase oprostili Mirko Barišić i Zorislav Srebrić.

U utorak 17. studenoga na stadionu Maksimir za najuži krug obitelji održana je komemoracija za preminulog legendarnog igrača Dinama Krasnodara Roru. Na početku komemoracije održana je minuta šutnje u znak odavanja počasti preminuloj legendi Dinama.

Okupljenima se obratio predsjednik Dinama Mirko Barišić, prenosi Dinamova službena stranica:

„Poštovana obitelji Rora, sudbina je takva da smo se sastali danas nakon što smo nedugo ispratili našeg Zambija. Danas ispraćamo našeg Krasnodara Roru. Na komemoraciji Zambati 10. studenoga prisjećajući se suigrača, prijatelja i generacije 1967. izrekao je rečenicu ''Siguran sam da će naš Zambi zajedno s njima sada pronaći neku livadu na kojoj će zaigrati na dva mala gola''. Tako se Rora emotivnim govorom oprostio od svog suigrača. Nažalost dragi Kraso, i ti ćeš zaigrati na ta dva mala gola sa svojim prijateljima."

„Pamtit ćemo ga kao jednog od najvećih igrača Dinama, popularno lijevo krilo. Deset je godina nosio plavi dres, upisao 459 nastupa i zabio 90 golova. Osvajanje Kupa velesajamskih gradova do sada je najveći uspjeh u povijesti Dinama, a Rora je bio jedan od motora na putu prema tom uspjehu. U razgovoru uvijek mi je govorio da se premalo ističe i pridaje pažnje pobjedama protiv velikih klubova koje je Dinamo na svom europskom putu porazio došavši do osvajanja pokala Kupa velesajamskih gradova. Prije svega, utakmica protiv Eintrachta kada ih je Dinamo izbacio u revanš utakmici, zatim utakmica protiv Juventusa pa i protiv Leedsa. Rora je u svim tim utakmicama igrao za vječno pamćenje. Smatrao se ponosnim Dalmatincem i Zagrepčaninom. To je više puta isticao. Bio je veliki sportaš i častan čovjek. Ponosni smo na Krasnodara Roru i neka mu je vječna slava i hvala.“

Viši savjetnik predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Zorislav Srebrić rekao je nekoliko riječi o Krasnodaru Rori:

„Poštovana obitelji, predstavnici Dinama, sudionici komemoracije i svi ostali koji nisu sada ovdje, izražavam duboku sućut u ime najveće sportske organizacije u Hrvatskoj na čelu s predsjednikom Davorom Šukerom, u ime izbornika i cijele A reprezentacije te izbornika i mlade reprezentacije. Rora je bio nogometni velikan koji je ostavio duboki i trajni trag u hrvatskom sportu, posebno u nogometu."

„Jako smo ponosni na to da je naš član bio i ostao kolega Krasnodar. Kraso je kroz klub i reprezentaciju dao velik doprinos i ostaje jedno od najsvjetlijih imena naše nogometne povijesti. Kao igrač bio je izuzetno brz, izuzetan tehničar, imao je sjajnu lijevu nogu. Igrao je za mlađe reprezentacije Hrvatske, ali nažalost nije imao priliku igrati za seniorsku jer u to vrijeme nije djelovala. Naš uvaženi kolega bio je i trener i sportski djelatnik, kao i društveni djelatnik. Radio je i kao novinar, bio je zapažen u svojim člancima. Isticao je se kao vrlo korektan suradnik, kao sportski djelatnik, tener. Služio nam je svima ne samo kao nogometni uzor već i kao ljudska vrijednost na što smo posebno ponosni. Danas smo svi duboko tužni, ali smo i ponosni što smo imali takvog prijatelja. Kraso, počivaj u miru.“


Tagovi

Dinamo ZagrebNogomet

Ostale Vijesti