Marko Prpic/PIXSELL
Marko Prpic/PIXSELL

Dinamo mora raskinuti ugovor s Mamićem zbog potvrđene zatvorske kazne

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 15.03.21. | 19:27

Zakon o sportu daje rok od osam dana za razrješenje dužnosti.

Vrhovni sud Republike Hrvatske danas je većinom potvrdio presude Zdravku i Zoranu Mamiću, Damiru Vrbanoviću i Milanu Pernaru, koji su osuđeni na zatvorske kazne.

Iako je presuda pravomoćna Zoran Mamić neće odmah u zatvor, jer najprije mora zaprimiti presudu pa dočekati poziv suca izvršenja koji će naložiti kad Zoran Mamić mora doći u zatvor na odsluženje kazne. Ako se tad ne odazove u roku od osam dana od zaprimanja obavijesti bit će izdano prisilno privođenje.

No, čak i kad se sve to i dogodi ni tad ne mora završiti iza rešetaka jer može zatražiti odgodu zbog zdravstvenih, privatnih, obiteljskih ili poslovnih razloga.

Međutim, prema pravilima i Zakonu o sportu te njegovom članku 13. pravna osoba, u ovom slučaju GNK Dinamo dužna je raskinuti ugovor o radu to jest razriješiti dužnosti i funkcija u roku od osam dana od saznanja za pravomoćnu presudu optuženika. Taj članak se odnosi na presude duže od šest mjeseci.

Drugim riječima, Zoran Mamić bi po zakonu mogao na klupi Dinama voditi još dvije utakmice, protiv Tottenhama u četvrtak i Gorice u nedjelju.


Tagovi

Zoran Mamić

Ostale Vijesti