Marko Prpić/Pixsell
Marko Prpić/Pixsell

Dinamo je igrao loše i izgubio u Splitu. Čačić će sutra istrčati sa sedam istih igrača iz prvih 11?

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 20.10.22. | 17:00

Željko Kopić iznenadio je zadnjem poljudskom derbiju s promjenom sustava i Theophileom na lijevom boku. Dinamo je izgubio, Kopić morao otići. Čačić je promijenio puno toga, ali suta će na Poljudu istrčati s velikim brojem istih igrača

"Derbi s Hajdukom gledam kao 'generalku' za Milan", kazao je Ante Čačić u najavi sutrašnje (18 sati) utakmice na Poljudu. Na stadionu na kojemu još nije vodio momčad u najvećem derbiju, na stadionu na kojem nikad nije pobijedio niti s drugim klubovima.

"Ali zato i imam posebnu želju sutra slaviti. Lijepo je čuti da pet utakmica nemamo poraza i želim da sutra bude šesta", nadovezao se Čačić.

Upravo je Hajduk, baš poljudski derbi, zaslužan za Čačićev povratak u Maksimir. Modri su u travnju izgubili u Splitu 1:0, ali ne samo da su izgubili, nego su odigrali jako loše, neodlučno, kao da su igrali na 'nulu', umjesto da su najjačeg rivala napali i zabili neki gol. Željko Kopić vodio je, dakle, zadnju svoju utakmicu kao trener Dinama, pobjeda je približila Splićane u borbi za naslov. Modri nisu izgledali dobro, a najveće je iznenađenje u Kopićevom sastavu bio Kevin Theophile na lijevom boku. Vratio se bivši trener na sustav s četvoricom u zadnjoj liniji, ali je izrotirao momčad i Theophile je, eto, završio na poziciji na kojoj ga je malotko očekivao. Petar Bočkaj tada je već bio u Dinamu, ali Kopić, koji ga je želio i doveo, nije u toj utakmici imao povjerenja u njega, uveo ga je tek u 74. minuti umjesto Lauritsena. No, generalno, Dinamo se po imenima i nije previše razlikovao od ovoga koji bi sutra trebao istrčati na Poljud pod Čačićevom palicom.

Dakle, zadnju liniju tada su činili Ristovski, Šutalo, Lauritsen i Theophile, dok bi sutra mogli igrati Ristovski, Šutalo, Perić i Ljubičić. Naravno, ako Ljubičić ozdravi od crijevne viroze, rekao je Dinamov trener da će odlučiti na dan utakmice. Ne bude li mogao on, tada bi Bočkaj mogao dobiti priliku na toj poziciji. U travnju su u veznoj liniji igrali Mišić, Ademi i Gojak. Podsjetimo, Luka Ivanušec je tada bio ozlijeđen, oporavljao se od operacije trbišnog zida i Kopić ga je uveo tek s klupe, umjesto Gojaka u 54. minuti. Baš bi Mišić, Ademi i Ivanušec i sutra mogli zaigrati u veznom redu. Naprijed su bili Emreli, Petković i Oršić. Sad je jasno da neće biti Emrelija, očekujemo Špikića. Ili možda Bočkaja?

U svakom slučaju, Dinamov se sastav od zadnjeg, neuspješnog, dolaska na Poljud ne bi trebao previše promijeniti, Čačić bi mogao na teren poslati čak sedam igrača koji su i tada bili u prvih 11. No, za razliku od tada, Dinamo sad dolazi u Split kao uvjerljvi lider prvenstva, koji prednost još želi povećati, kao momčad koja uspješno brodi i kroz Ligu prvaka, jednostavno, 'govor tijela' čitave momčadi bitno je drugačiji.

Čačić ima problema sa zdravstvenim kartonom momčadi. Petorica imaju virozu, Nevistić, Bulat i Emreli sigurno će propustiti derbi, Ljubičić i Štefulj su još upitni. Također, Oršić i Mišić vratili su se nakon ozljeda, Oršić je propustio dvoboj s Varaždinom, ali trebali bi obojica biti potpuno spremni za novi obračun na Poljudu. Utakmica koja Dinamo može dodatno udaljiti od najvećeg rivala. 'parkirati' ga u mirne HNL vode.

DINAMOVIH 11 U PORAZU NA POLJUDU (20. travnja 2022.)

Livaković - Ristovski, Lauritsen, Šutalo, Theophile - Mišić, Ademi, Gojak - Emreli, Petković, Oršić

DINAMOVIH MOGUĆIH 11 U SUTRAŠNJEM DERBIJU

Livaković - Ristovski, Šutalo, Perić, Ljubičić - Mišić, Ademi, Ivanušec - Špikić, Petković, Oršić

HNL, 14. kolo

Petak, 21. listopada

Hajduk - Dinamo, 18.00

Subota, 22. listopada

Lokomotiva - Gorica 15.00

Varaždin - Osijek, 17.10

Nedjelja, 23. listopada

Istra 1961 - Šibenik, 15.00

Slaven Belupo - Rijeka, 17.10



Tagovi

GNK DinamoHajdukAnte ČačićŽeljko KopićHNLDerbi

Ostale Vijesti