Igor Soban/PIXSELL
Igor Soban/PIXSELL

Čačiću pet igrača pod virozom: "Neće konkurirati, a Ljubičić u reprezentaciji je rezultat i moje odluke"

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 20.10.22. | 09:11

Nogometaši Dinama danas još odrađuju trening u pola 12 u Maksimiru, a onda u popodnevnim satima kreću put Splita. Trener Modrih obratio se novinarima po svom običaju, u devet ujutro

Dinamo čeka gust i jak raspored. Nakon dvoboja sa Salzburgom čeka ga derbi HNL-a s Hajdukom, a nakon toga i europski sraz s Milanom na Maksimiru. Uz sve, jučer je u javnosti odjeknula vijest da je Robert Ljubičić odlučio zaigrati za hrvatsku reprezentaciju, a ne austrijsku. Nogometaši Dinama danas još odrađuju trening u pola 12 u Maksimiru, a onda u popodnevnim satima kreću put Splita.

"Što reći uoči najave najvećeg hrvatskog derbija osim da se veselim tome osobno baš kao i moji igrači jer nas čeka predivan ambijent na Poljudu. Malo nam je pokvarilo raspoloženje viroza jučer Ljubičića i Štefulj, a danas Nevistić, Emreli, Bulat. Mislim da je Dinamo proteklih mjeseci pokazao da može protiv svakog doći do troboda. Imperativ je da budenmo na svome maksimumu, a držim da možemo biti", naglasio je Ante Čačić na početku.I poslao jasnu poruku:

 "Puni smo želje da listopad zaključimo na najbolji mogući način. Poslije Hajduka nas čekaju Milan, Osijek i Chelsea, za taj niz nam nema bolje generalke od Poljuda."

Hajduk?

"Što se tiče domaćina, oni su također dobri, učinkoviti, imat će veliku potporu tribina i uvjeren sam da ćemo gledati jednu dobru utakmicu. Ja sam optimist, vjerujem da će Dinamo sutra slaviti."

Što se tiče kadra za sraz s Majstorom s mora, strateg hrvatskog prvaka je kazao:

"Nevistić, Bulat, Emreli neće putovati sigurno. Još čekamo informaciju o Ljubičiću i Štefulju. Kola nešto, a koga je sve zahvatilo ćemo vidjeti. Ne znam za Milan, još je daleko, viroza može trajati dan, dva ili više."

S Dinamom nikada niste igrali na Poljudu, kakav je osjećaj?

"Želim nastaviti pobjednički niz. Prva mi je utakmica s Dinamom u Splitu. Mislim da je momčad spremna, a ja osobno ću napraviti sve da uspijemo pobijediti. Ne držim da će ova utakmica riješiti prvenstvo. Ne treba misliti da je prvenstvo gotovo bez obzira na bodovnu razliku. Hajduk ima ozbiljne ambicije i smatram ga ozbiljnim konkurentom, a ne treba zanemariti da se i Osijek diže, tako da moramo biti koncentrirani na svaku utakmicu."

Hajduk pod novim trenerom?

"Lakše će doći i do igre kada to rezultat prati jer on održava i podržava atmosferu, a to Hajduk u ovome dijelu ima."

Koliko će Dinamo sutra sličiti onome protiv Milana?

"Rekao sam da je ovo generalka za utakmicu s Milanom. Ovo će biti ozbiljna utakmica. Sutrašnja utakmica, derbi, domaćin će svim snagama htjeti trobod. Velik je podražaj, moramo dobiti ono što želimo."

Dotaknuo se i sudaca.

"Ne treba ih gurati u prvi plan, oni su sastavni dio utakmice. Oni su ljudi od krvi i mesa, može im se potkrasti koja pogreška. Ne mislim da su namjerne ili tendenciozne, ali moramo ih prihvatiti. No očekujem da i oni uđu u bolju formu kako će prvenstvo odmicati."

Ljubičić u hrvatskoj reprezentaciji?

"Drago mi je naravno. To je potvrda dobrog rada u Dinamu i ako hoćete moje odluke da ga plasiram na poziciju lijevog beka, a bilo je skepse u početku. Meni je drago zbog toga. On je na toj poziciji privukao pažnju na sebe."

Na Poljudu ste igrali puno puta, ali upisali poraze. Imate li koju pobjedu?

"Sjećam se dobro poraza s Interom, 7:1, bilo je to 2007., Rukavina nam je dao tri gola, Lovren je bio jako mlad. Imao sam ja tamo i dobrih utakmica, sa Slaven Belupom 2:1, s Osijekom sam izgubio u zadnjim minutama. Ali zato i imam posebnu želju sutra slaviti. Lijepo je čuti da pet utakmica nemamo poraza i želim da sutra bude šesta", poručio je Čačić.

HNL, 14. kolo

Petak, 21. listopada

Hajduk - Dinamo, 18.00

Subota, 22. listopada

Lokomotiva - Gorica 15.00

Varaždin - Osijek, 17.10

Nedjelja, 23. listopada

Istra 1961 - Šibenik, 15.00

Slaven Belupo - Rijeka, 17.10



Tagovi

Ante ČačićDinamo ZagrebHajduk

Ostale Vijesti