Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Derbi sjevera nema prevelik ulog, ali je ove sezone jamstvo dramatičnih utakmica (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 06.04.24. | 08:00

Utakmica počinje u 19.00 sati, a prijenos je na Max Sport 1 kanalu

Svim ljubiiteljima domaćih nogometnih zbivanja već je iz naslova jasno koju ćemo utakmicu danas gledati. Derbi sjevera može značiti duel samo dva kluba - Slaven Belupa i Varaždina. Koprivnicu i Varaždin dijeli nešto manje od 50 kilometara, spaja ih rijeka Drava i u njihovim je utakmicama redovito prisutna regionalna, tradicionalna susjedska tenzija, ali u pozitivnom smislu. Bez incidenata, ali s velikim žarom s obje strane.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Nema sumnje da će isto biti i večeras, neovisno o tome što utakmica nema pretjerano velik ulog. Odnosno, ako ćemo iskreno, najveći je ulog borba za prevlast na sjeveru Hrvatske, jer su oba sastava daleko od borbe za Europu, pa čak i prilično daleko od gornjeg dijela ljestvice. U ovo je kolo Varaždin ušao kao sedmoplasirani sastav lige s 30 bodova, tri više od Slaven Belupa, koji je na pretposljednjem, 9. mjestu ljestvice.

S obzirom na to da je Rudeš uvjerljivo posljednji i da ih samo luda teorija može ostaviti u elitnom razredu, time je i jasno da dvoboj u Koprivnici nema rezultatsko opterećenje po pitanju borbe za ostankom. To, ujedno, znači i da bismo mogli uživati u nogometu, a kada pogledamo povijest ovosezonskih međusobnih duela, današnji rivali nam redovito pružaju poslasticu.

Prvi puta susreli su se u 2. kolu, kada je Varaždin imao vodstvo 2-0, nekoliko zicera za treći pogodak, ali nisu na vrijeme prelomili utakmicu te su Farmaceuti na krilima Arbera Hoxhe u zadnjih 10 minuta osigurali bod. Uslijedio je dvoboj u 11. kolu, odigran početkom listopada, kada je semafor pokazivao 2-2 sve do 82. minute. Tada je projektil iz daljine opalio Tomislav Štrkalj i razgalio srca Podravskih štuka za 3-2 pobjedu Slaven Belupa.

Novu pobjedu u međusobnom duelu, Koprivničani su dohvatili u 20. kolu, odigranom krajem siječnja. Na gostovanju su igrači Roya Ferenčine slavili s 2-1, a pogodak za tri boda u 87. minuti zabio je Benedikt Mioč. Dakle, ovosezonska praksa je da su svi dueli Slaven Belupa i Varaždina izuzetno dramatični, a u sva tri navrata Farmaceuti su zabijali u samoj završnici dvoboja i time na konto pospremili pregršt bodova.

Sve navedeno upućuje da ćemo danas gledati zanimljiv dvoboj, a u prilog tome ide i činjenica da oba sastava odlično stoje po pitanju izostanaka. Točnije, gosti ih uopće nemaju. U odnosu na prošlo kolo, Nikola Šafarić će na raspolaganju imati Jelenića i Poldrugača, dok se Royu Ferenčinu vratio prvi napadač Štrkalj, kao i neizostavni kotačić iz veznog reda - Agbekpornu. Jedini izostanci bit će neigranje Lepinjice i Božića.

Glavni sudac utakmice bit će Mateo Erceg (Benkovac), pomagat će mu Hrvoje Radić (Split) i Željko Bučar (Duga Resa), dok će u VAR sobi sjediti Ante Čulina (Zagreb) i Luka Pušić (Zagreb).

Očekivani sastavi:

Slaven Belupo (4-2-3-1):

Varaždin (4-3-3):




Tagovi

Hrvatska nogometna ligaHNLSlaven BelupoNK VaraždinVaraždin

Ostale Vijesti