JOHN THYS/Action Images
JOHN THYS/Action Images

Depay nikad neće biti Wijnaldum: Napadač Nizozemske ipak potpisuje za Barcu

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 14.06.21. | 19:18

Potpis je stvar formalnosti.

Vjerujemo da je većini vas poznata priča oko Georgina Wijnalduma. A vama kojima nije, evo kratkog rezimea. Kapetan Nizozemske je nakon pet godina provedenih u Liverpoolu, s kojim je osvojio sve što se osvojiti moglo, krajem sezone postao slobodni igrač. Navodno je sve dogovorio s Barcelonom, trebao je imati plaću oko pet milijuna eura, no '5 do 12' zazvonio je telefon iz Pariza. Pariški šeici ponudili su mu između 8 do 10 milijuna eura, te je Wijnaldum umjesto na Camp Nou završio na Parku prinčeva.

Gotovo jednak scenarij zamalo se dogodio s Memphisom Depayem. Nizozemski napadač je nakon četiri godine u Lyonu postao slobodni igrač i trebao je na ljeto prijeći u Barcelonu. No, nedugo nakon "obrata" u slučaju Wijnaldum pojavile su se informacije da je Juventus po provjerenom receptu pokušao dovesti Depaya u Torino. Ponudio mu je tri milijuna eura veću plaću od one koju bi dobio u Barceloni i činilo se da će Katalonci postati najveći gubitnici prijelaznog roka.

No, prema pisanju Mundo Deportiva, čini se da nećemo svjedočiti novom "slučaju Wijnaldum". Joan Laporta trebao bi u narednim satima finiširati transfer i Barcelona će objaviti Depaya kao svoje četvrto ovosezonsko pojačanje. Redove Katalonaca već su, naime, pojačali Sergio Aguero, Eric Garcia i Emerson.

Depay se trenutno nalazi na Euru, u prvom kolu protiv Ukrajine u ljepotici prvenstva bio je jedan od najboljih pojedinaca Oranja, zabio je gol (kao i njegov nesuđeni klupski suigrač Wijnaldum) te pun samopouzdanja iščekuje iduću utakmicu koju Nizozemska u četvrtak igra protiv Austrije.



Tagovi

Nizozemskanizozemska nogometna reprezentacijaMemphis DepayGeorginio Wijnaldum

Ostale Vijesti