CHRISTIAN HARTMANN/Action Images
CHRISTIAN HARTMANN/Action Images

Danije Subašić i Ivan Santini treniraju sa HNK Zadrom

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 22.07.21. | 13:02

Zadarski trećeligaš krenuo je s pripremama za novu sezonu.

Slavni hrvatski klub NK Zadar 2015. posljednji je put ispao iz 1.HNL. Slijedom financijskih problema, klub je životario između druge i treće lige sve do 2019. kada je unatoč osiguranom ostanku u 2.HNL izbačen u niži rang zbog nepodmirenih računa. Na ljeto 2020. slavni hrvatski klub je likvidiran, a njegovu tradiciju preuzeo je novoosnovani HNK Zadar koji je krenuo iz županijskog ranga.

Od početka 2021. prvi trener kluba je legenda NK Zadra Želimir Terkeš, a prvi pomoćnik još jedan slavni igrač Dragan Blatnjak. HNK Zadar je prošlu sezonu izborio plasman u 3.HNL - jug a sada im je cilj tamo i ostati.

“Mislim da je nakon svega što se događalo sa Zadrom posljednjih godina, jedino ispravno bilo da se krene od najniže lige s čistim računima. Dečkima u klubu priključio se i moj prijatelj Danijel Subašić. Mislim da je klub na dobrom putu. Sada se ušlo u Treću ligu, a to je puno ozbiljnija liga od županijske, treba i puno više novaca da se dovedu kvalitetna pojačanja. Klub je na dobrom putu, ali trebat će mu još dosta vremena i kvalitetnog rada da se vrati na mjesto gdje je bio”, rekao nam je u razgovoru za Germanijak Ivan Čurjurić.

Kako javlja dalmatinskinogomet.net, Zadar je danas započeo s pripremama za novu sezonu, a na prvom treningu pojavila su se dva bivša hrvatska reprezentativca - srebrni Danijel Subašić i napadač Ivan Santini, koji je zaigrao za Hrvatsku neposredno nakon srebra u Rusiji. Obojica će trenirati sa Zadranima dok ne pronađu novi angažman, no tko zna, možda u njima prorade emocije i romantičarski duh i odluče ostati sa svojim matičnim klubom u pohodu na povvratak u najviši rang hrvatskog nogometa.

"Obavili smo prozivku igrača i sada je pred nama onaj teži dio posla. U ovih šest tjedana pokušat ćemo u tri faze dovesti momčad u što bolju formu i pripremiti ih za teško prvenstvo koje nas očekuje. Ne treba ponavljati koliko su svake pripreme važne, bez njih nitko ne može očekivati dobar rezultat. Što se tiče igračkog kadra nadam se i vjerujem da ćemo uspjeti dovesti još poneko pojačanje, ali to će ponajprije ovisi o financijama s kojima će klub raspolagati. Na meni i mom stručnom stožeru je da što bolje pripremimo momčad, a kada vidimo s kojim igračima ćemo raspolagati, moći ćemo postaviti i rezultatske ciljeve", rekao je Terkeš i nastavio:

"Bez oglednih utakmica pripreme nisu potpune. Mi već imamo dogovoren određeni broj susreta, a s nekim potencijalnim suparnicima još smo u fazi pregovaranja. Vrlo važno mi je da te ogledne utakmice budu odigrane protiv što jačih i kvalitetnijih suparnika. Idemo korak po korak i vjerujem da će se to u konačnici vidjeti i na našim rezultatima. Sada nije vrijeme za previše pričanja, na tapetu je naporan rad koji će donijeti rezultate", ne komentiravši mogućnost da Subašić i Santini ostanu u klubu.

Najveći uspjesi Zadra u 1.HNL bili su šesta mjesta 1998. i 2004. godine, a u Hrvatskom kupu su 1996. kao drugoligaši igrali polufinale.

NK Zadar je klub koji je kroz povijest dao brojne slavne hrvatske nogometaše. U njemu su, osim ranije spomenutih Subašića i Santinija, igrali ili svoju karijeru započeli Luka Modrić, Šime Vrsaljko, Dominik Livaković, Dado Pršo, Dragan Župarn, Marin Tomasov, Marijan Buljat i brojni drugi.

HNK Zadar - početak priprema

Igrači: Jakov Pinčić, Anđelo Subašić, Max Matulić, Jure Jerbić, Josip Iveljić, Marko Jurica, Jakov Šarić, Toni Bugarija, Boris Labus, Igor Banović, Luka Begonja, Vlatko Blažević, Ante Vukadinović, Luka Erstić, Ričard Djevelekaj, Ivan Modrić, Kristijan Šestan, Josip Šestan, Karlo Kurtin, Marko Kojić, Zvonimir Glavan, Bartul Lisica, Dino Kulaš, Josip Anić.

Stručni stožer: Želimir Terkeš, Dragan Blatnjak, Krešimir Jaklin.


Tagovi

HNK ZadarNK ZadarDanijel SubašićIvan SantiniŽelimir TerkešDragan Blatnjak

Ostale Vijesti